Innovationspris til to biblioteksansatte

14-10-2015 af Sabrine Mønsted

Kasper Løvschall og Karsten Kryger Hansen fra Aalborg Universitetsbibliotek har fået prisen The Azriel Morag Award for Innovation for deres videreudvikling af Primo og SFX.

Det er forbedring af søgemuligheder, af layout og mulighed for feedback og for tilpasning til det lokale bibliotek, der har betydet en innovationspris til de to biblioteksansatte på Aalborg Universitet Kasper Løvschall og Karsten Kryger Hansen.

De fik overrakt prisen ved den årlige IGeLU-konference (International Group of Ex Libris Users) i Budapest, der sætter fokus på bibliotekernes brug af søgemaskiner – også de mere kreative måder.

Konferencen er arrangeret af en gruppe af internationale universitetsbiblioteker, der bruger Ex Libris’ produkter såsom Primo og SFX, der kommer med en række standardfunktioner, som så udvikles og udvides af universitetsbibliotekerne gennem open source-løsninger.

- Prisen betyder virkelig meget for os. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har lagt i en lokal videreudvikling af de to produkter, og for de visioner vi har i forbindelse med mødet med brugerne i den digitale verden. Det er bestemt heller ikke uden betydning, at vi har været i konkurrence med nogle af de største og dygtigste universitetsbiblioteker i verden, som har nogle ekstremt kompetente og visionære folk, der også lægger et stort arbejde i forbedringen af deres systemer, siger Kasper Løvschall.

Skriv en kommentar