Fremfærd støtter tværfaglige biblioteksprojekter

17-08-2015 af Sabrine Mønsted

Fremfærd har valgt at give to biblioteksprojekter penge fra puljen til tværfaglighed og brugerinddragelse. Næste ansøgningsfrist er den 30. september.

”Biblioteket i byrummet” hedder projektet i Fredericia, hvor biblioteket vil arbejde med at flytte biblioteket ud af det fysiske bibliotek i samarbejde med borgere og foreninger. 

I Egedal har biblioteket fået støtte til at udvikle det tværfaglige samarbejde mellem borgerservice og bibliotek blandt andet ved at udvikle dialogværktøjer, som andre kommuner kan have gavn af.   

Puljen til projekter er på i alt 1,45 million, og målet er at skabe projekter, der gennem tværfaglighed og inddragelse af brugerne formår at komme frem til bedre opgaveløsninger i kommunerne.  

Fremfærd modtog i første omgang 32 ansøgninger til projekter, og ni af dem fik en samlet støtte på cirka 800.000 kroner.

Næste ansøgningsfrist er den 30. september, hvor den resterende del af puljen uddeles til kvalificerede projekter. 

Læs mere om kravene til projekterne på fremfærd.dk.


Fakta

Fremfærd er et partsamarbejde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om udvikling af de kommunale kerneopgaver. Det fælles mål er at skabe effektive arbejdspladser, hvor opgaverne løses i et tæt samspil med borgerne, og hvor medarbejdere trives. Fremfærd er organiseret i fem områder, der iværksætter udviklingsarbejde inden for alle dele af den kommunale velfærd.


Skriv en kommentar