Konservativ viden i Wikipedia

11-03-2015 af Sabrine Mønsted
Størstedelen af posterne i Wikipedia er skrevet af hvide, veluddannede mænd. Den 8. marts satte grupper af kvinder verden over sig til tasterne for at rette op på kønsubalancen under projektet We Can Edit-a-thon.
Mindre end 13 procent af Wikipedias bidragsydere er kvinder, viste en undersøgelse i 2010 foretaget af United Nations University. Sammenlignet med andre leksika er det en væsentlig ubalance.

I anledningen af kvindernes internationale kampdag 8. marts arrangerede netværket Renegade Runners, hvis mål er at sætte kønspolitik på dagsorden, derfor en feministisk Wikipedia edit-a-thon i København. Målet var at få skrevet flere artikler i Wikipedia om markante kvinder og få flere kvinder involverede i at skrive til Wikipedia.

»For uanset årsagerne, om kvinder kun skriver Wikipedia-indlæg om emner, de virkelig føler sig kompetente inden for, eller at tonen, når kvinder ytrer sig offentligt, skræmmer mange væk, så har uligheden klare konsekvenser. Og de forstærkes af, at Wikipedia har fået rollen som manges primære medie til informationssøgning«, skiver Renegade Runners.

60 kvinder mødtes til workshops i at skrive artikler til Wikipedia og skrev over to dage. I New York var 200 kvinder samlet for at gøre det samme.

Læs mere om eventen her.


Skriv en kommentar