Næsten hver anden studerende føler sig stresset

17-03-2015 af Anette Lerche
45 procent af de studerende på IVA føler symptomer på stress i deres hverdag. Op til en eksamen er det 65 procent. Det viser en trivselsundersøgelse gennemført i 2014.

45 procent af de studerende på IVA oplevede i 2014 symptomer på stress. Arkivfoto Jakob Boserup

I løbet af en almindelig uge har næsten hver anden studerende på IVA et eller flere symptomer på stress. Symptomerne kan være koncentrationsbesvær, ondt i hovedet eller ondt i maven.
Med 45 procent af de studerende, der oplever stresslignende symptomer, adskiller IVA sig ikke markant fra det øvrige gennemsnit på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet, hvor tallet ligger på samme niveau.
Op til en eksamen stiger andelen af studerende, der føler sig stresset til 65 procent.
- Det er forventeligt, at de studerende er mere stressede op til en eksamen, siger Charlotte Knagh Trojahn fra studievejledningen på IVA. Hun er dog ikke glad for det generelt høje stressniveau, som undersøgelsen peger på, men konstaterer også, at undersøgelsen ikke går i dybden med de studerendes oplevelse af symptomerne.

Reformen stresser
I studievejledningen har man haft en oplevelse af, at 2014, hvor undersøgelsen er gennemført, har været et forvirrende år for de studerende, da det var på dette tidspunkt, at studiefremdriftsreformen blev vedtaget.
- Den har givet de studerende mange praktiske udfordringer, som jo helt klart presser dem. Både omkring tilmelding til eksamen, hvad de skal oplyse som studerende og meget andet, siger Charlotte Knagh Trojahn.
I studievejledningen har man forsøgt at lette tilværelsen for de studerende ved at informere så meget som muligt, og man har også i samarbejde med HUM og Studenterrådgivningen iværksat flere tiltag, der skal hjælpe de studerende, eksempelvis omkring eksamensangst.

Generelt er de studerende godt tilfredse med studiemiljøet på IVA. 70 procent af de studerende er som helhed godt tilfredse med studiemiljøet på IVA, og kun 9 procent udtrykker, at de er utilfredse med studiemiljøet.

Kommentarer (1)

18. november 2015 kl. 21:54
Tja, inden KU pudser al for meget på glorien, var det måske også en idé at gribe i egen barm og lave lidt selvransagelse. For helt ærligt er det jo heller ikke fordi de ansatte har mere styr på det end de studerende.
Hykleri af den ansatte.

Skriv en kommentar