National biblioteksdag i Norge

30-10-2015 af Sabrine Mønsted

Norge har fået en national biblioteksdag, der blev afholdt første gang den 26. august i år. Det er Norsk Biblioteksforening, der står bag initiativet.

Målet med en national biblioteksdag er at sætte spot på alle typer af biblioteker fra forskningsbiblioteker til mobilfolkebiblioteker og de mange forskellige opgaver, bibliotekerne løser i samfundet. 

I 2015 var den nationale biblioteksdags fokus det sociale ansvar, mange biblioteker tager i lokalsamfundet. 

Tidspunktet for afholdelse af den første nationale biblioteksdag faldt kort før kommunalvalget den 14. september, og flere biblioteker inviterede politikerne til at debattere bibliotekernes rolle. 

Den norske biblioteksforening, der har indført dagen, opfordrer bibliotekerne til at gøre opmærksom på den nationale biblioteksdag og lave lokale arrangementer på dagen.

I den norske kommune Øyer bød biblioteket på udvidet åbningstid, eventyrfortælling og amnesti for al gammel biblioteksgæld, hvis man personligt mødte op på biblioteket.

Læs mere på den norske biblioteksforenings hjemmeside 

Kommentarer (1)

1. november 2015 kl. 10:50
I kunne måske kigge i arkiverne, for at se hvor uendeligt meget der skete i 1987, da danske biblioteker holdt Bibliotekets dag på foranledning af BF.

Skriv en kommentar