Nyt studie: Biblioteket øger universiteternes chance for at fastholde nye studerende

18-11-2015 af Anette Lerche

Et amerikansk studie viser, at nye studerende, der bruger biblioteket, har 9,54 gange større chance for at fortsætte på næste semester, end de studerende, der ikke bruger biblioteket.

Arkivfoto

Bibliotekerne har indflydelse på, hvor godt et studie eller et universitet er til at fastholde sine studerende. Det viser det amerikanske studie The Value of Academic Libraries: Library Services as a Predictor of Student Retention, der har set på, hvad de studerendes brug af biblioteket betyder for fastholdelsen af de studerende.

Særligt markant er det for gruppen af førsteårsstuderende, hvor de, der bruger biblioteket, har 9,54 gange større chance for at fortsætte på næste semester, end de førsteårsstuderende, der ikke benytter bibliotekets tilbud.

Den positive tendens fortsætter, om end den bliver mindre markant, når de studerende har læst i mere end et år. Her er chancen for, at de studerende, der bruger biblioteket, fortsætter på studiet, fire gange større, end hvis de studerende ikke bruger biblioteket.

Læs hele undersøgelsen her.


Skriv en kommentar