Studiejob baner vejen ind på arbejdsmarkedet

13-08-2015 af Emma Nikander
Administrerende direktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, har en klar opfordring til de universitetsstuderende: Gå en karakter ned og et studiejob op.

I en debat med mange meninger, om hvordan de studerende bør udnytte deres studietid, og hvordan de som færdiguddannede lettest får adgang til arbejdsmarkedet, slår administrerende direktør i Akademikernes a-kasse, Michael Valentin, et slag for studiejobbet.

I et debatindlæg bragt i Politiken den 11. august siger han: »Kombinationen af viden og evnen til at omsætte den er nu engang den sikreste vej til job. Det ved vi i Akademikernes A-kasse. Og det ved de i virksomhederne.«

Michael Valentin opfordrer til at droppe det fokus på høje karakterer, der eksisterer rundt omkring på universiteterne og hos politikerne, og i stedet prioritere, at de studerende har et relevant studiejob. På studiejobbet kan de studerende få lov til at anvende den viden, de tilegner sig på universitetet, og viden skal bruges og afprøves i praksis, ellers sygner den hen.

Få et job i provinsen
Ifølge Michael Valentin er det arbejdsmarkedet i provinsen, der skal afhjælpe den høje akademikerledighed. Derfor skal de studerende være indstillet på at rejse efter et job, og de skal gøre sig tanker om, hvordan deres akademiske kompetencer kan bidrage på lokale, mindre virksomheder – ligesom arbejdsgiverne i provinsen skal gøre det samme. Her ser Michael Valentin igen vigtigheden af et studiejob; for akademikerkompetencer omsættes bedst i praksis på et studiejob, og ikke på læsesalen.

Læs hele debatindlægget her:Skriv en kommentar