Tag en kulturkuffert under armen

06-05-2015 af
En ny pulje til kulturkufferter fra Kulturministeriet skal danne grundlag for, at alle børn får lige adgang til kunstens sanselige vej til læring og erfaring.
»Børn har mange forskellige vilkår og muligheder i deres liv. Når de møder kunsten, er de på lige fod. Man kan se, høre, føle på den og opleve den umiddelbart. Det kræver ikke særlige bogsproglige eller fagsproglige forudsætninger. Kunst og dens æstetik er en sensitiv vej til læring, erkendelse og erfaring« forklarer kulturminister Marianne Jelved om baggrunden for den nye pulje på 4 millioner kroner til kulturkufferter, der er rettet mod børn med udfordringer i indskolingen, førskolealderen og i socialt udsatte boligområder.

Særligt udvalgte bøger og film samt et kulturpas til minimum fem kulturelle oplevelser i børnenes lokalområde udgør kuffertens indhold, og kufferten er i sig selv udformet, så den kan bruges til at lege teater.

Facilitering af kufferterne kan ligge hos kommunernes børnebiblioteker, børnekulturkonsulenter eller hos den lokale kulturtjeneste, og kommunerne kan søge om del i puljen til oktober 2015.

Kulturkufferten er en del af Kulturministeriets større indsats for at sikre oplevelsen af kunst og kultur for børn og unge uanset social baggrund. Indsatsen blev lanceret i maj 2014 og har et budget på 40 millioner kroner til konkrete initiativer.

Skriv en kommentar