Trådløs kommunikation kan gøre det umulige muligt

24-03-2015 af Sabrine Mønsted
Biler, der selv koordinerer, hvem der skal holde tilbage i et lyskryds, eller fly uden piloter. Et dansk forskningsprojekt skal arbejde mod et ultrapålideligt trådløst internet, hvor ting kommunikerer med hinanden. 
To millioner euro har Aalborg Universitet fået bevilliget af Det Europæiske Forskningsråd til et femårigt forskningsprojekt.

Målet er at udvikle teknologi, der gør kommunikationen mellem et svimlende antal enheder over internettet ekstremt pålideligt, forklarer professor Petra Popovski på Institut for Elektroniske Systemer, der skal stå for projektet.

»I projektet vil jeg for eksempel bruge ultrapålidelige forbindelser mellem to biler, der så kan koordinere med hinanden, før de kører ind i et trafikkryds, så de ikke støder sammen. Når den teknologi bliver tilgængelig, vil det skabe et gennembrud for helt nye tjenester«, siger Petra Popovski.

I dag taler vi om Internet of Things, det vi kalder internettets tredje bølge, hvor vi forbinder en masse hverdagsting til internettet for at lave nye tjenester. Når forskerne så også får gjort forbindelsen ultrapålidelig, vurderer Petra Popovski, at vi vil se helt nye muligheder og løsninger, for eksempel piloter, der styrer fly fra landjorden. Det kalder han internettets fjerde bølge.

Læs mere om projektet Willow (WIreLess LOWband).


Skriv en kommentar