”Velfærdarkitekturens svar på Versailles-slottet”

06-07-2015 af Sabrine Mønsted

Aarhus nye bibliotek og kultursted Dokk1 åbnede dørene 20. juni. Politikens arkitekturanmelder giver stedet fem ud af seks hjerter.

»Dook1 kan ikke undgå at blive et byens hus og en stolthed for Aarhus på linje med kunstmuseet ARoS«, skriver Politikens arkitekturanmelder Karsten R. S. IFversen.

Han sammenligner bygningen med en burger, hvor den luftige underbolle består af en fuldautomatisk parkeringskælder, letbanestation og cykelstier. Overbollen er tagetagen med attraktive erhvervslejemål med udsigt over havnen og adgang til det pulserende liv i biblioteket.

»Men den største attraktion i huset er den saftige dobbeltbøf (…) bibliotek, der er alt muligt mere end blot en samling bøger. Det er et videns- og dannelseshus med tilbud til besøgende i alle livets faser. (…) Det er så overflødigt, at jeg ikke kan komme i tanker om noget sted, der minder om det. Det er flagskibet blandt danske folkebiblioteker«, skriver han. 

Det er arkitekterne Schmidt Hammer Lassen Architects, der har tegnet Dokk1, og Politikens anmelder mener, at de har formået at lade den kæmpemæssige bygning smelte godt sammen med resten af byrummet. Han mener ikke bygningen er specielt køn, men den fungerer, som den skal. 

Læs hele anmeldelsen

Perspektiv tager i næste nummer læserne helt tæt på Dokk1 og tankerne og visioner bag det nye kulturelle flagskib.   

Skriv en kommentar