Verdens bedste nye folkebibliotek ligger i Stockholm

26-08-2015 af Emma Nikander
I et felt af fem nominerede biblioteker med en spændvidde fra Kenya til Australien er det Kista Bibliotek i Stockholm, der løber med prisen Public Library of the Year Award 2015.

»Arkitekturen er legende uden at være fastgjort til en bestemt aldersgruppe. De arkitektoniske løsninger giver ekstrem fleksibilitet, og nye funktioner vil let kunne indrettes til brugernes fremtidige behov.«

Sådan lyder en del af begrundelsen for valget af Kista Bibliotek som modtager af titlen som verdens bedste folkebibliotek 2015. Komiteen har lagt vægt på, at der i høj grad eksperimenteres med rum og digitale løsninger på biblioteket, der er tegnet af Wester + elsner Architects. På denne måde appellerer biblioteket til de mange forskellige brugere, der hver dag møder biblioteket i det indkøbscenter i det centrale Stockholm, hvor biblioteket har til huse.

Demokratiske værdier
Det er kun anden gang, Public Library of the Year Award 2015 overrækkes, og i år foregik det den 16. august på den internationale bibliotekssammenslutning IFLA’s årsmøde i Cape Town.

Kulturstyrelsen stiftede prisen tilbage i 2014 som en del af udviklingsprojektet Modelprogram for folkebiblioteker. Vicedirektør i Kulturstyrelsen, Morten Lautrup-Larsen, fokuserer på, at prisen bidrager til at sprede budskabet om folkebibliotekets demokratiske værdier internationalt.

Prisen bliver i år uddelt i samarbejde med it-virksomheden Systematic og IFLA’s Public Libraries sektion.


Skriv en kommentar