Amazon forhandler med danske forlag

02-02-2016 af Sabrine Mønsted

Ifølge netmagasinet BogMarkedet ligger de store danske forlag i forhandlinger med Amazon om salg af deres e-bøger. Men forhandlingerne går trægt, fordi Amazon helst vil være alene om at sætte vilkårene.  

De danske forlag kan ikke bare vælge at sige nej til at sælge deres e-bøger via Amazon af hensyn til konkurrencereglerne, så de fleste store danske forlag er i gang med at forhandle med Amazon.

»Vi kan med Gyldendals størrelse ikke vælge, hvem vi vil sælge hos, så længe aktørerne på markedet handler på markedsvilkår,« siger Gyldendals koncerndirektør Elisabeth Nøjgaard til BogMarkedet.

Hun kalder forhandlingerne lovende, hvis altså Amazon vil acceptere spillereglerne på det danske marked.

Spørgsmålet er, om netgiganten vil det?

Amazon kræver nemlig ifølge forlagschef hos Lindhardt og Ringhof Lasse Korsemann Horne uhørt vidtrækkende vilkår, der er helt fremmede i en dansk kontekst.

»Amazon vil automatisk sikres markedets bedste vilkår, uanset om de vil gøre noget for det eller ej. Det vil simpelthen sætte konkurrencen på markedet ud af drift, og det kan vi på ingen måde acceptere,« siger han til BogMarkedet. 

Politikens Forlag forhandler også med Amazon, og fælles for forlagene er, at de cirka har været i gang siden midten af 2015.

Læs artiklen Forlag: Forhandlingerne med Amazon går trægt i BogMarkedet