Tillykke til vinderen af årets Del Din Viden-pris

01-11-2016 af Anette Lerche

Lone Skovgaard fra Hvidovre Bibliotekerne er vinder af årets Del Din Viden-pris for sin artikel »At læse med små børn – når to faggrupper beriger hinanden«. Hun modtog prisen på BF’s generalforsamling den 29. oktober.

Del Din Viden-prisen blev uddelt til festmiddagen efter BF's generalforsamling i Nyborg den 29. oktober. Foto Simon Klein-Knudsen

- Del Din Viden-prisen bliver i år uddelt til en artikel, der viser værdien af, at bibliotekarers samarbejder med andre faggrupper. Samtidig er det en artikel, der viser, hvordan læselyst og den tidlige læsestimulering igen er kommet i fokus, sådan sagde BF's formand Tine Jørgensen i sin tale til vinderen af Del Din Viden-prisen Lone Skovgaard fra Hvidovre Bibliotekerne.

I nomineringen lagde dommerne blandt andet vægt på følgende:

”Artiklen er velskrevet og opridser de mange fordele ved projektet, men tør også forholde sig kritisk til, hvad der kunne være bedre. Indholdet er relevant for alle folkebiblioteker og kan efterlignes uden, at det koster en formue.” 

Lone Skovgaard takkede for prisen: 

- Jeg er utrolig glad for prisen. Det er godt at få synliggjort Hvidovre Bibliotekernes arbejde med »early literacy«  Det er de klassiske bibliotekariske dyder som formidling, materialekendskab og litteraturudvælgelse, der er blev brugt i projektet, og derfor er det ekstra godt at vinde prisen.