Farmaceuter uden Grænser søger bibliotekar til projekt i Tanzania

21-06-2016 af Anette Lerche
Farmaceuter uden Grænser vil opbygge et bibliotek på Kilimanjaro School of Pharmacy i Tanzania. Derfor søger de en frivillig bibliotekar, der kan rejse til Tanzania i oktober måned.

- Vi er ved at opbygge et bibliotek på Kilimanjaro School of Pharmacy i Tanzania. Vi har indsamlet bøgerne, men har brug for en bibliotekar til at opbygge selve biblioteket, fortæller Birgitte Larsen fra Farmaceuter uden Grænser.

Organisationen planlægger at sende bibliotekaren ud for en måned og vil dække udgifter til visum, rejse, forsikringer og ophold – dog ikke udgifter til mad. Samtidig sender organisationen en farmaceut til skolen i Tanzania, så bibliotekaren kan sparre med en dansk fagperson.

Biblioteket er en hjørnesten

- Vi har samarbejdet med skolen, der uddanner apotekspersonale, i snart syv år. Vi har blandt andet fokus på at udvikle uddannelsens undervisningsmetoder og indføre brug af fagbøger. Her udgør et velfungerende bibliotek en hjørnesten for projektets succes, og det vil vi gerne have en bibliotekars hjælp til at skabe, siger Birgitte Larsen.

Arbejdsopgaverne som frivillig bibliotekar vil blandt andet være organisering af biblioteket, udarbejdelse af et bibliotekssystem, ledelse af lokale hjælpere og oplæring af en lokal ansat i eksempelvis litteratursøgning.

Farmaceuter uden Grænser forudsætter, at ansøgere til stillingen kan engelsk, men er i øvrigt åbne over for, at det også kan være studerende på uddannelsens sidste semester eller helt nyuddannede, der søger om at komme til Tanzania for organisationen. 

Læs mere om at blive udsendt som bibliotekar for Farmaceuter uden Grænser her

Ansøgningsfristen er senest 11. juli. Ansøgninger sendes til tanzania@fug-dk.dk