Forebyg og håndter stress: temadag den 5. december

24-08-2016 af Sabrine Mønsted

Bibliotekarforbundet inviterer biblioteksledere, mellemledere og tillidsrepræsentanter til temadag om stress den 5. december 2016. 

Hvorfor sagde min mest produktive medarbejder ikke fra, før vedkommende sygemeldte sig med stress? Der melder sig ofte mange spørgsmål og tanker, når en medarbejder rammes af stress. 

Arbejdsmarkedsforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Malene Friis Andersen har forsket i stress og sygefravær i mere end ti år og har hjulpet mange private og offentlige virksomheder til et bedre arbejdsmiljø. I 2016 udgav hun bogen Stop stress – Håndbog for ledere om, hvad du som leder kan gøre for at forebygge stress, både hos medarbejdere og hos dig selv, og hvordan du bedst takler det, hvis skaden er sket?

BF’s arbejdsmiljøundersøgelse fra 2015 viser, at mange oplever deres arbejdsplads som præget af stress og beskriver sig selv som stressede. Men der er redskaber at få. På temadagen sættes der fokus på, hvad stress egentlig er, og på forebyggelse og håndtering af stress både organisatorisk, hos den enkelte og i teamet.

Se mere om temadagen og tilmeld dig i BF’s kalender