Forskere vil vide mere om spil på bibliotekerne

18-08-2016 af Anette Lerche
Hvordan bruger bibliotekerne spil i Danmark, og hvordan kan forskernes viden om spil bruges i bibliotekerne? Det er nogle af de spørgsmål forskere gerne vil stille danske bibliotekarer.

Hvordan bruger bibliotekerne spil? Forskere vil gerne i kontakt med bibliotekarer, der arbejder målrettet med spil. Arkivfoto

Lektor Torill Mortensen ved IT-Universitetet efterlyser bibliotekarer, som kan være interesseret i et samarbejde om spil og biblioteker. Det er især bibliotekarer, som er kuratorer for spil i bibliotekerne, hun gerne vil i kontakt med i forbindelsen med opstarten af et større internationalt forskningsprojekt. Men også bibliotekarer, der er engagerede i brugen af spil i bibliotekerne kan være relevante.

Håbet er forskere fra universiteter i Danmark, Polen, Finland, Irland og Spanien/Australien får midler, så de kan arbejde med projektet, der også vil involvere museer, spiludviklere og biblioteker. Og i den forbindelse spørger Torill Mortensen efter bibliotekarer, der er interesserede i at deltage i dette arbejde. 

- Vi ønsker at kende til brugen af spil på bibliotekerne i Danmark og få ideer til, hvordan forskernes kompetencer inden for spil og digitale medier kan bruges i biblioteket. Vi vil gerne tale med bibliotekarer, der vil bidrage til forskning om, hvordan spil kan formidles på bibliotekerne, siger lektor Torill Mortensen. 

Hvis man som bibliotekar og bibliotek ønsker at bidrage til denne proces, kan man skrive en mail til Torill Mortensen på toel@itu.dk og se mere her