Fra medarbejder til mellemleder – tre faldgruber

02-03-2016 af Anna Willer

Undgå disse tre typiske faldgruber, når du tager springet fra medarbejder til mellemleder.

Som ny mellemleder er det vigtigt at lære at uddelegere opgaver, at indgå i alliancer og at tage sin lederrolle alvorligt – blandt andet ved at stille krav til sig selv, sine medarbejdere og sin chef. Gamle vaner og higen efter anerkendelse kan spænde ben for dig i din nye position som mellemleder.

På hjemmesiden for Væksthus for ledelse har Annette Klausen Bengtsson, forfatter til bogen At lede opad – få succes med din chef, afsløret tre ”brølere”, som nye mellemledere typisk begår:

#1 – Mellemlederen gør det hele selv

Som ny mellemleder skal du lære at uddelegere opgaver, som en anden lige så godt kunne udføre – naturligvis med den nødvendige overdragelse.

I din nye position som mellemleder står du til regnskab for andre menneskers arbejde. Det kan betyde en oplevelse af at få mindre af den anerkendelse, som alle mennesker har brug for. Pas på ikke at gå tilbage til at udføre alle opgaver selv, selvom anerkendelsesgevinsten frister.

#2 – Mellemlederen glemmer at skabe alliancer

Vær ikke bange for at spørge om hjælp, og brug dine kollegaer til sparring.

Hvis du som mellemleder gør det hele selv og glemmer at indgå i alliancer, vil du både blive ensom og træffe dårligere beslutninger.

#3 – Mellemlederen tager ikke sin rolle alvorligt

Lederrollen kan glide i baggrunden til fordel for fagspecifikke opgaver, som måske trækker mere. Det er vigtigt at være sig sin lederrolle bevidst og agere som leder i hverdagen.

Det indebærer blandt andet at skabe forandringer selv i stedet for at vente på, at de sker. Og selv at efterleve de visioner, du udtrykker over for dine medarbejdere og din chef.

Endeligt skal du, udover at stille krav til dig selv, også gøre det over for dine medarbejdere – og din chef. Det skal være klart, hvad din chef forventer af dig, men også, hvad du forventer af din chef.

Læs mere om mellemlederens udfordringer hos Væksthus for ledelse