Kerneopgaven skal være i fokus

25-01-2016 af Sabrine Mønsted

»Moderne organisationer risikerer at blive kvalt i deres egen kompleksitet. Der er brug for chefer, der kan lave en professionel forsimpling af kursen og koordineringen og skabe commitment«, skriver forskningschef fra UKON Anders Trillingsgaard. Han er en af fire forskere, der bidrager til publikationen Med kerneopgaven som ledestjerne.

Fire forskere giver i publikationen Med kerneopgaven som ledestjerne, udgivet af Væksthus for Ledelse, deres bud på de vigtigste parametre inden for ledelse, der i dag er præget af høj kompleksitet og forandringer.

»Lederens vigtigste opgave er at fokusere på hovedopgaven og de roller, der er knyttet til den. Ellers er der risiko for, at usikkerhed får frit løb, og at medarbejderne mister motivationen og stopper med at samarbejde effektivt«, siger professor på Roskilde Universitet Steen Visholm.

Ledelsesforsker Poula Helth fra CBS mener, at hvis medarbejdernes potentiale skal udnyttes, må man gøre op med en instrumentel og hierarkisk ledelseskultur.

»Offentlige ledere skal være til stede i hverdagen med åbne sanser, så de kan reagere årvågent på indtryk og ideer fra kolleger, borgere og omverdenen. Men først og fremmest skal de præge hele organisationen med et normativt blik for den dybere mening i den fælles opgave«, skriver hun.

Find Med kerneopgaven som ledestjerne på lederweb.dk.