Konference: alternativer til ekstremisme

01-02-2016 af Sabrine Mønsted

Mellemfolkeligt Samvirke inviterer den 5. februar klokken 13-17 fagfolk til konference om, hvordan alle i samfundet kan være med til at bidrage til alternativer til den radikalisering, der finder sted flere steder i verden inklusiv Danmark.

Ordet radikalisering blev brugt 30 gange så ofte i 2015 som i 2005. Men hvad ligger egentlig bag? Sammen med en række eksperter og aktivister vil Mellemfolkeligt Samvirke debattere, hvad vi som civilsamfund, organisationer, politikere, medier og virksomheder kan gøre for at bidrage til løsninger og demokratiske alternativer til religiøs radikalisering og ekstremisme.

Derfor afholder de en konference, der vil belyse hvilke trends og processer, der øger og bremser radikalisering både nationalt og på tværs af grænser. 

Oplægsholdere og paneldeltagere er blandt andre: Lyad El-Baghdadi, forfatter og menneskerettighedsforkæmper, Toke Agerschou, chef for Fritids- og Ungdomsskoleområdet i Århus og Manu Sareen, tidligere minister for børn og ligestilling.

Konference: Radikalisering Hvorfor bliver nogle unge tiltrukket af religiøs ekstremisme? Hvilke drivkræfter ligger bag, og hvordan skaber man alternativer? 

Tid: Fredag den 5. februar klokken 13-17

Sted: Møderiet, Fælledvej 12, 2200 København N

Gratis adgang, tilmelding og programwww.ms.dk/konference