Ny pris skal støtte bekæmpelsen af analfabetisme

03-08-2016 af Anette Lerche

En ny pris skal støtte initiativer og projekter, der gør en forskel for personer med analfabetisme. Det er Systematic, der i samarbejde med Next Library har oprettet prisen. 

- Analfabetisme er et globalt problem, og bibliotekerne samt ildsjæle spiller en hovedrolle i at understøtte universelle læsefærdigheder med uddannelse, oplysning og viden. Vi vil gerne anerkende organisationer og projekter, der gør en forskel med innovative initiativer, som opfordrer folk til at læse, og dermed imødekomme den globale udfordring, siger Michael Holm, administrerende direktør og grundlægger af Systematic, om baggrunden for oprettelsen af prisen.

Prisen, som er på 10.000 dollars, har fået navnet Systematic – Joy of Reading og skal gives til projekter eller initiativer, der gør en forskel for personer med analfabetisme. Den uddeles første gang på Next Library-konferencen i Aarhus i juni 2017.

Vinderkriterierne for prisen er blandt andet, at læselyst skal være en vigtig del af initiativet, og at initiativet gør brug af innovative metoder eller tankegange.

Læs mere om prisen her.