Oplev kunstnerbøger folde sig ud på Kunsthal Charlottenborg

04-05-2016 af Sabrine Mønsted

Hvad sker der, hvis man folder en kunstnerbog ud som en kunstnerisk installation? Det forsøger udstillingen Manifolds, der er kulminationen på festivalen One Thousand Books 2016, at give svar på ved at lade 13 kunstnerbøger fra hele verden kommer til live.

Foto: One Thousand Books

»Når bøger skal udstilles, ender det oftest med et udstillingskatalog eller en udstilling bag glas. Hvad sker der, hvis vi skiller os af med glasmontrene og udfolder bogen som en kunstinstallation i stedet?«

Sådan lyder udgangspunktet for udstillingen Manifolds, der netop nu kan ses på Kunsthal Charlottenborg som led i kunstnerbogsfestivalen One Thousand Books 2016. Det er Johan Rosenmunthe og Flemming Ove Bech, med kunstnerbogsforlaget Lodret Vandret, der står bag initiativet.

- Formålet med One Thousand Books er at vise bøger som kunstgenstande på en tilgængelig måde, og at skabe en platform, hvor bogskabere kan mødes og dele ideer og perspektiver på aktuelle emner inden for udgivelse, redigering og udstilling af bøger, siger Johan Rosenmunthe.

I alt deltager 13 forlag på udstillingen, og de har hver udvalgt en kunstner, der har skabt en installation ud fra en allerede publiceret kunstnerbog. Der er forlag med fra lande som Frankrig, USA, Sverige, England, Holland og selvfølgelig Danmark. 

Udstillingen kan ses frem til den 15. maj.

Læs mere om udstillingen på onethousandbooks.org, og se hvilke forlag og kunstnere, der er involveret.