Palles Gavebod skifter ham den 11. april

09-03-2016 af Sabrine Mønsted

Biblo.dk hedder det »nye« site for tweens – børn i alderen 8-12 år – der skal føre Palles Gavebod ind i et nyt årti.

Udgangspunktet for udviklingen af Palles Gavebod er børns ændrede medievaner. De tilgår nettet via tablet og smartphones og ønsker i høj grad at forbinde det fysiske rum med det digitale, forklarer projektleder Line Røijen.

Derfor er Biblo.dk bygget op som et online fællesskab, hvor børnene kan interagere i interessegrupper, og grupperne kan både oprettes af børnene selv og af bibliotekarer.

»Det nye Biblo.dk giver danske børn et værktøj til at diskutere med hinanden der, hvor litteraturen, filmen, musikken og spil er i centrum. Jeg synes, der er stort behov for at åbne litteraturens verden for børn og unge – og hilser det nye site meget velkomment,« siger kulturminister Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

Den 11. april er det slut med Palles Gavebod. Sitet får sit nye look og skifter navn til Biblo. Det sker med en national kampagne, der også skal være en af det nye sites styrker – de fælles bibliotekskampagner. Den første hedder: »Hvem styrer din hjerne?« og skal gøre børn klogere på hjernen og nervesystemet.

Den 3. juni vil næste del af sitets muligheder blive præsenteret og gøres brugbare. 

Læs i næste nummer af Perspektiv et interview med projektleder Line Røijen om erfaringerne med Palles Gavebod, og hvad der har været fokus på i udviklingen af Biblo.dk.