#Septemberbøger - en instagramudfordring fra biblioteket

15-09-2016 af Anette Lerche

»En blå bog« Sådan lyder udfordringen for den 15. september fra #septemberbøger, og det betyder, at bogelskeres instagram- facebook og twitterprofiler vil blive fyldt med blå bogforsider. 

»Den bog du læser lige nu«, »En bog, der fik dig til at grine«, »En grøn bog«.

Hver dag i september byder på en ny udfordring fra initiativet #septemberbøger. Ideen til at samle biblioteker til en fælles indsats på de sociale medier fik bibliotekar på Ringsted Bibliotek og Borgerservice Camilla Bøcher Roesen sammen med en kollega. 

- Inspirationen til #septemberbøger kom fra Instagram, hvor der jo tit er udfordringer, hvor man skal tage billeder af forskellige emner, og så talte vi om, at det kunne være sjovt at lave den med bøger.
De to kolleger lavede en liste over mulige kategorier, som de kogte ned til de bedste 30, så kategorierne passer til det antal dage, der er i september, og så gik de i gang med at få andre biblioteker med på ideen. 

- Vi sendte en besked til de biblioteker, vi følger på Instagram, og skrev det på facebookgruppen for SoMe bibliotekarer, og der var en masse, der meldte positivt tilbage, og der er virkelig mange, der er med, fortæller Camilla Bøcher Roesen. Hun har dog ikke helt overblik over hvor mange, men listen tæller ud over biblioteker også forlag, privatpersoner, bogbutikker og kulturudvalg.

Reaktionerne på initiativet er meget positive.
- Folk synes, det er vildt fedt og mange har skrevet, at de er begejstrede for, at deres feeds er fyldt med bøger, og så er det jo også sjovt at se, hvordan man kan samle bibliotekerne om en fælles indsats på de sociale medier.

Selve arbejdsindsatsen bag det landsdækkende initiativ har været meget overskuelig. I Ringsted har kollegerne brugt omkring fem timer på ideudvikling og grafisk arbejde, så der er gode chancer for, at man i fremtiden vil tage initiativer til andre SoMe-begivenheder, ifølge Camilla Bøcher Roesen.