Pris til folkebibliotekernes bedste opslag på de sociale medier

30-11-2016 af Sabrine Mønsted

Prisen SoMeBi Awards 2016 blev den 24. november uddelt til de folkebiblioteker, der har lavet årets bedste opslag på de sociale medier.

Prisen er kulminationen på et års indsamling af bibliotekernes mest succesfulde opslag på de sociale medier, hvor Silkeborg og Randers Bibliotekerne har stået i spidsen for projektet »SoMe Biblioteket«. Målet har været at skabe en online platform til videndeling blandt folkebiblioteker om, hvad der fungerer for bibliotekerne på de sociale medier, og inspirere hinanden ved at dele opslag med størst reach og flest likes eller kommentarer.

- Det er blevet til mere end 150 indsendte opslag, og derudfra kunne vi skabe otte kategorier. Hver kategori kan ses som et bud på opslag, der virker for bibliotekerne på de sociale medier, siger Bettina Agerbo fra Silkeborg Bibliotekerne.

Kategorierne og vinderne af SoMeBi Award 2016 er: 

1. Gør det lækkert. Her vandt Herlev Bibliotek for at formidle æstetisk på Instagram om litteratur.

2. Vær en del af lokalområdet. Her vandt Sorø Bibliotek for på Facebook at skrive om en lokal isbutik i kombination med bøger om is.

3. Giv udtryk for værdier. Viborg Bibliotekerne vandt for opslaget om bøger versus Facebook.

4. Del ud af jeres viden og faglige begejstring. Her vandt Ringsted bibliotek for #septemberbøger på Instagram med en ny fotoudfordring hver dag i september.

5. Vis bibliotekets medarbejdere frem. Her vandt Guldborgsund-bibliotekerne for et opslag om salg af kasserede materialer.

6. Vis aktuelt indhold og tilbud. Her vandt Aalborg Bibliotekerne med et opslag om optakt til Ordkraft, der lavede en sjov reference til Roskilde Festivalen.

7. Del ud af det gode humør. Roskilde Bibliotekerne vandt med en fødselsdagshilsen til Dronning Margrethe, der bød på en lagkage med 75 cigaretter i stedet for lys.

8. Behind-the-scenes på biblioteket. Her vandt Aalborg Bibliotekerne for opslaget »på tur med sorteringsmaskinen«.

Projektet er støttet af DDB – Danskernes Digitale Bibliotek, og Silkeborg og Randers Bibliotekerne håber på at kunne fortsætte platformen og arbejdet med at dele erfaringer i 2017.

Læs meget mere om vinderne og de øvrige nominerede og se alle de indsendte indslag på www.somebi.dk.

 

 

Skriv en kommentar