BF forbedrer medlemmernes dækning ved nedsat erhvervsevne

30-11-2016 af Anette Lerche

BF har i en forbedret aftale med PFA hævet medlemmernes basisdækning ved tab af erhvervsevne fra 50 til 60 procent.

En Tab af erhvervsevneforsikring er din garanti for, at du og din familie har noget at leve af, hvis du mister din evne til at arbejde helt eller delvist. Forsikringen betyder nemlig, at du får et fast månedligt beløb, hvis du kommer ud for en sygdom eller ulykke, der gør, at du mister din erhvervsevne midlertidigt eller permanent.

Derfor har Bibliotekarforbundet i 2016 forhandlet med bibliotekarernes pensionsselskab PFA om at hæve basisdækningen ved nedsat erhvervsevne fra 50 procent til 60 procent, og forbedringen træder i kraft allerede den 1. januar 2017.

- Som fagforening kan vi lave kollektive aftaler for vores medlemmer, og det betyder, at vi kollektivt kan hæve alle vores medlemmers basisdækning uden, at det enkelte medlem skal afgive helbredsoplysninger, fortæller BF’s formand Tine Jørgensen, der er glad for den forbedrede aftale.

Hun ser det også som et plus, at aftalen allerede træder i kraft pr. 1. januar 2017.

- Samfundet ændrer sig, og hvis uheldet er ude, eller man bliver ramt af sygdom, er det vigtigt at være forsikret mod tab af erhvervsevne. Jeg vil gerne sikre medlemmerne bedst og hurtigst muligt, og derfor har BF presset på for at få aftalen til at træde i kraft allerede ved årsskiftet, siger Tine Jørgensen.

I praksis betyder den nye aftale, at alle medlemmer, hvis erhvervsevne ikke er nedsat pr. 1. januar 2017, automatisk hæves til en dækning ved nedsat erhvervsevne på 60 procent, og forsikringen bliver derfor også en anelse dyrere end hidtil. Medlemmer, der i forvejen har valgt at forsikre sig endnu bedre, vil naturligvis ikke blive sat ned i dækning på grund af aftalen, og medlemmer med ønske om en lavere dækning har fortsat mulighed for at nedsætte den til 30 procent.

Samtidig udvides dækningen, så man som medlem kan få udbetalt 80 procent af sin løn, hvis man modtager ressourceforløbsydelse fra sin kommune.

Udbetalingerne vil desuden blive justeret en gang årligt i forhold til nettoprisindekset fra Danmarks Statistik, så de følger de generelle prisstigninger i samfundet.

Alle berørte medlemmer modtager informationer fra PFA om deres muligheder i løbet af december.

 


Skriv en kommentar