Wikipedia ved, hvad bibliotekarer kan

18-01-2016 af Sabrine Mønsted

Wikipedia beder alle bibliotekarer i verden om at tilføje en henvisning til opslagsværket i anledningen af, at Wikipedia fylder 15 år. 

Bibliotekarer kan have delte meninger om kvaliteten af Wikipedia, men det ændrer ikke på, at rigtig mange mennesker starter deres søgning i det, der er blevet hele verdens opslagsværk.

Wikipedia er afhængig af brugernes viden og ikke mindst af, at det, folk skriver og linker til, er korrekt. Derfor er fødselsdagsønsket hos Wikipedia, »at hver eneste bibliotekar i hele verden tilføjer en henvisning til en Wikipedia-artikel,« skriver Joan Lippincott fra Wikipedias Library Team, der opfordrer til, at man bruger hashtagget #1lib1ref.

Målet er at omsætte bibliotekarernes kildekritiske blik til et endnu mere troværdigt Wikipedia.


Læs mere om Wikipedias opfordring til bibliotekarerne på wikimedia.org og på CNI's hjemmeside.


I anledningen af fødselsdagen beder Wikipedia også deres brugere om at komme med et statement om, hvad Wikipedia betyder for dem.

Ayman fra USA skriver:

»It is the greatest proof that humans are collaborative social beings«.

Ayunda fra Fillipinerne:

»It is accessible everywhere. The true nature of knowledge is priceless«.

Og Ali fra USA:

»Wikipedia is why, even though I spent most of my adult life out of school as a refugee, when I finally got to a safe place and into a university I was able not only to compete with my peers, but to excel«.

Læs flere statements