Aalborg Universitetsbibliotek og Det Kgl. Bibliotek indgår samarbejde

12-12-2017 af Sabrine Mønsted

Aalborg Universitetsbibliotek (AUB) og Det Kgl. Bibliotek (KB) har indgået en rammeaftale for et samarbejde med fokus på fælles licenser og bibliotekssystem. Udmeldingen fra ledelsen er, at aftalen ikke vil betyde afskedigelser. 

Personalet er løbende blevet orienteret om det mulige samarbejde mellem AUB og KB. Derfor kom det ikke som en overraskelse, da ledelsen 8. december meddelte, at rammeaftalen for et samarbejde nu var underskrevet, fortæller tillidsrepræsentant på AUB Anna Marie Svenstrup.  

Aftalen har i første omgang fokus på licensforhandlinger og licensadministration samt fælles bibliotekssystem.

- Vi har ikke som personale haft indflydelse på selve rammeaftalen, men nogle nøglepersoner er blevet inddraget og alle medarbejdere er løbende blevet orienteret. Jeg synes ledelsen har gjort, hvad den kunne for at skabe ro omkring processen. Men når det er sagt, så er der selvfølgelig en vis uro og bekymring hos de medarbejdere, der arbejder med de områder, der nu er indgået samarbejdsaftaler om. De er usikre på deres situation, siger Anna Marie Svenstrup.

Ledelsen har meldt ud, at alle der føler, at deres områder kan være ramt, er velkomne til at tage en snak med ledelsen, men at der hurtigst muligt vil blive inviteret til møder, der skal afklare, hvilke muligheder der er for medarbejderne i den nye organisering.

Men det er også blevet understreget, at det er en proces, der tager tid og derfor først endeligt er implementeret om flere år.

Anna Marie Svendstrup forventer, som det har været god kutyme hidtil, at der bliver tænkt i efteruddannelse og nye kompetencer for de berørte medarbejdere.

- Men det kan godt føles meget utrygt at skulle rykke fra backofficeopgaver til for eksempel publikumsafdeling. Den forståelse skal der være, siger hun.  

Skriv en kommentar