BF afslutter Vallensbæksag med forlig

20-01-2017 af Anette Lerche
I Vallensbæk blev to bibliotekarer fyret, og BF mente, at der var tale om usaglige afskedigelser. Nu er der indgået forlig.

I Vallensbæk Kommune fyrede man i slutningen af 2016 to bibliotekarer og nedlagde en tredje ubesat stilling på biblioteket. BF gik ind i sagen, og formand Tine Jørgensen så med stor alvor på situationen.

Hun undrede sig blandt andet over, at man fyrede to bibliotekariske medarbejdere for efterfølgende at ville ansætte nye medarbejdere. Hun udtalte til Perspektiv i november 2016:

- Udmeldingen fra Vallensbæk Kommune er, at der skal være en målrettet indsats inden for kultur- og eventformidling og et øget samarbejde med borgere og samarbejdspartnere. Det er netop, hvad et moderne bibliotek og bibliotekarerne byder ind med. Derfor er det uforståeligt, at man ikke udnytter de kompetencer, en bibliotekar anno 2016 har, sagde formanden til Perspektiv.

Siden har der været forhandlinger mellem BF og Vallensbæk Kommune, og der er nu indgået forlig i sagen.

- BF har været inde over de to afskedigelser, og det var vores opfattelse, at der var tale om usaglige afskedigelser. Vi var derfor parate til at køre en sag. Efter dialog med Vallensbæk Kommune har vi dog valgt at afslutte sagerne ved at indgå forlig. Et forlig som BF og de berørte medlemmer er tilfredse med, siger Tine Jørgensen, der ikke kan kommentere på indholdet i forliget.

Læs mere om Vallensbæksagen her.

Kommentarer (2)

25. januar 2017 kl. 17:20
Jeg har meget svært ved at forstå hvorfor sagen afsluttes med et forlig. Det må der da en forklaring på, selvom det ikke ønskes at omtale hvad eningheden går på
6. februar 2017 kl. 11:08
En fagforening må søge at skaffe de bedst mulige løsninger for de medlemmer, der er kommet i klemme. Det lader det til at BF har gjort. Tidligere tiders til tider ret voldsomme biblioteksfaglige kampe er tiden i dag vist ikke til.

Skriv en kommentar