Handelsskoleelever protesterer mod bibliotekarfyring

21-03-2017 af Anette Lerche
På Roskilde Handelsskole er eleverne utilfredse med, at skolens ledelse har opsagt skolens bibliotekar. De mener, at det vil forringe undervisningen og deres opgaver.
»Det er den største bekymring, at vi ikke kan gå til en person, der ved alt, hvad vi skal vide, om de opgaver vi skriver og har alt hvad hjertet kan begære til opgaveskrivning. Vi frygter at undervisningen bliver forringet af det, og at vores opgaver ikke bliver så gode, som de ellers kunne have været.«

Sådan siger Rebecca Orup Arildsen, der er elev på Roskilde Handelsskole til TV2 Lorry. Hun har startet en underskriftindsamling for at beholde skolebiblioteket og bibliotekaren.

I en nyhed på TV2 Lorrys hjemmeside uddyber hun: 

»Det er dem, der er med til, at vores skriftlige opgaver kan blive så gode, som de gør. Fordi der er en bibliotekar, der er uddannet til at vejlede os på vores faglige niveau, og som kender alle de kilder, vi kan bruge.« 

Hun mener ikke, at de kommunale biblioteker kan udfylde den samme rolle, fordi de ikke har den samme specialviden og de samme materialer til rådighed. 

Læs nyheden fra TV2 Lorry og se filmen med Rebecca Orup Arildsen her

Perspektiv har kontaktet Roskilde Handelsskole for at få en kommentar og vil følge op på nyheden, når den er modtaget.

Skriv en kommentar