Kvinfo’s biblioteksopgaver flyttes til Det Kgl. Bibliotek

30-03-2017 af Sabrine Mønsted
Kulturministeren har meldt ud, at hun vil lægge Kvinfo’s bibliotek ind under Det Kgl. Bibliotek fra 1. januar 2018. Meget dårlig ide, mener flere, fordi Kvinfo’s aktiviteter hænger uløseligt sammen med bibliotekets samling og viden.

- Biblioteket er kernen i vores formidling, og det er derfra nye ideer om projekter og aktiviteter udgår, siger Jytte Nielsen, specialkonsulent og forskningsbibliotekar på Kvinfo gennem 25 år.- Bibliotekets samling er »levende«, den bliver hele tiden opdateret og sat i spil. Bare de seneste to måneder har der været 58 folkeskolegrupper forbi os, siger Jytte Nielsen, hvis frygt er, at det bliver meget sværere for særligt de unge, som gymnasie- og folkeskoleelever at bruge samlingen, hvis den bliver lagt under Det Kgl. Bibliotek, fordi de ikke vil have samme adgang til samlingen. 

Mangler argumenter

Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen er yderst kritisk over for Kulturministerens plan, om at lægge Kvinfo’s bibliotek under Det Kgl. Bibliotek, og synes ikke argumentet om at ville samle kulturministeriets biblioteker holder.   

- Jeg har ikke hørt et eneste biblioteksfagligt argument for, at det skulle være den rigtige løsning, siger han. Mogens Jensen mener derimod, at det er et ideologisk angreb på Kvinfo som institution set i lyset af, at Liberal Alliance tidligere har ytret sig om, at de ikke bryder sig om Kvinfo’s aktiviteter.

Forfatter og debattør Henrik Marstal fremhæver i et debatindlæg i Politiken 23. marts, at Laura Lindal (LA) har sagt, at målet i sidste ende er at fjerne al statsstøtte til organisationen. Det vil kulturministeren dog ikke kommentere på, da hun kommenterer sagen på Altinget.dk.

»Vi er i forvejen i gang med en restrukturering på hele biblioteksområdet, hvor en lang række mindre biblioteksopgaver er blevet slået sammen den seneste tid. Det ligger i tiden, at vi samler tingene, fordi vi tror på, at vi får nogle bedre miljøer omkring det,” siger Mette Bock, der afviser, at det er et ideologisk angreb på Kvinfo.

Artikel Altinget 22. marts 

Debatindlæg Politiken 23. marts 

Skriv en kommentar