Litteratursiden har fået nyt design

15-11-2017 af Anette Lerche
Den 10. november fik Litteratursiden nyt design. Sitet er blevet mere intuitivt og brugervenligt, og bygger nu på DDB’s CMS, så bibliotekerne lettere kan integrere Litteratursidens indhold på egne hjemmesider.

Den 10. november gik Litteratursiden i luften med et nyt og mere intuitivt site, der i højere grad tager udgangspunkt i brugernes adfærd.

- Litteratursidens opbygning havde tidligere mere arkivkarakter, hvor vores indhold var opdelt i sektioner, eksempelvis analyser, anmeldelser, lister og temaer. Men hvis vi så på, hvordan brugerne søgte, så afspejlede den opbygning mere bibliotekarens tilgang til sitet end brugernes behov, siger chefredaktør på Litteratursiden Lise Vandborg, og fortsætter:

- Især de unge finder det indhold, de skal bruge ved at søge på enten en bogtitel eller en forfatter. De vil gerne have alt relevant indhold samlet i et søgeresultat, og derfor er det nu enten værket eller forfatteren, der er omdrejningspunktet på sitet. Skriver man for eksempel Profeterne i Evighedsfjorden findes både anmeldelse og analyse ét sted, samtidig med at man får præsenteret forfatterens andre bøger og relateret indhold, forklarer Lise Vandborg. 

Litteratursiden giver fortsat brugerne mulighed for at diskutere bøger i læseklubben og kommentere på det redaktionelle indhold, hvor den redaktionelle profil skærpes, og det tydeligt fremgår, at det er fagpersoner, der er kilden til indholdet.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger om, at det nye site er flot, indbydende og lækkert. Der er også nogle, der siger, at de har lidt svært ved at finde rundt på sitet, og det kan jeg godt forstå, for der er stadig elementer som for eksempel boglisterne på sitet, som vi ikke er helt færdige med at få vist i designet. De skulle blive klar i løbet af de næste uger, siger Lise Vandborg.

Som noget nyt er Litteratursiden nu responsiv, så den kan bruges på mobile enheder.

- Med det nye site er vi indgået i et tæt samarbejde med Danskernes Digitale Bibliotek, så Litteratursiden nu bygger på DDB’s CMS. Det betyder, at det bliver lettere for bibliotekerne at bruge Litteratursidens indhold, siger Lise Vandborg.


Skriv en kommentar