Millionstøtte skal skabe nytænkende børnekultur

03-08-2017 af Anette Lerche

Med knap to millioner kroner fra Nordea-fonden skal ti børnebiblioteker skabe litterære udstillinger, der efterfølgende skal på turné i hele landet.

Fang nye fortællinger på din vej i børnebiblioteket – det er grundtanken i formidlingsprojektet Fang Fortællingen, som Nordea-fonden støtter med knap to millioner kroner. Målet er at skabe nytænkende børnekultur i biblioteker over hele landet. I første omgang skal ti biblioteker skabe udstillinger, der gør, at børn kan gå på opdagelse i litterære verdner, men de ti udstillinger skal efterfølgende rejse Danmark rundt, så hele landet får glæde af det.

Projektets kerne er fysiske udstillinger, der åbner fortællingerne, så børn kan gå på opdagelse i litterære verdner. Alle udstillinger tager afsæt i børneklassikere af betydelige forfattere. Projektet har et særligt fokus i forhold til også at ramme de børn, der ikke er stærke læsere, fortæller Gentofte Centralbiblioteks leder, Thomas Angermann:

 - Den litterære udstillingsform kan åbne litteraturen op, så den appellerer bredere, også til de børn, der ikke er stærke læsere. Biblioteket har et ansvar for også at nå de målgrupper, der ikke automatisk åbner en bog. Fang Fortællingen taler til sanserne, gør børnene nysgerrige og skaber fælles oplevelser.

Projektet har modtaget støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen. Gentofte Centralbibliotek står for projektledelsen. De deltagende biblioteker er desuden Guldborgsund, Lyngby-Taarbæk, Ballerup, Herning, Rudersdal, Gladsaxe, Herlev, Aalborg, Kolding og Gentofte.

 


Kommentarer (1)

20. august 2017 kl. 10:49
Det kunne være interessant med en liste, der viser, hvilken udstilling der kommer på hvilket bibliotek,.

Skriv en kommentar