12 millioner kroner til mere læselyst

05-02-2018 af Sabrine Mønsted
36 projekter landet over skal styrke bibliotekernes litteraturformidling og skabe bro mellem bibliotekernes digitale og fysiske tilbud med det formål at skabe mere læselyst, skriver Slots- og Kulturstyrelsen.

»Bibliotekerne sprudler med nye, spændende ideer til, hvordan man kan engagere folk i hele landet til at få nye læseoplevelser. Det understøtter min ambition om, at bibliotekerne skal være med til at gøre litteratur til en væsentlig kilde til dannelse – for litteraturen kan noget helt særligt. Den kan tale til den enkeltes fantasi, følelse og intellekt, og den er samtidig en del af en fælles kulturarv. I en tid med et stadig større og mere mangfoldigt udvalg af tilbud til os alle, så er folkebibliotekernes rolle med at gøre litteraturen og kulturen levende meget vigtig«, siger kulturminister Mette Bock.

Et eksempel på projekter, der har fået del i udviklingspuljen, er fælles læseoplevelser i Aalborg, hvor Aalborg Bibliotekerne vil udvikle læse-oplevelseskasser med kurateret indhold, så familierne får læst mere og er sammen om det.

I Randers skal børn og unges lyst til faglitteratur styrkes ved, sammen med blandt andet to skoler, at undersøge, om man kan øge læselysten hos børn ved at overføre kendte metoder fra skønlitterær læsning til faglitteraturen.

Eleverne skal for eksempel producere fiktion med afsæt i indsamling af fakta og lære at faktatjekke fiktion.

Og på Frederiksberg Bibliotek skal ny teknologi integreres i den rumlige og sanselige formidling af litteraturen.

Læs mere og se listen over alle projekter, der modtager støtte.


Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

Puljen sigter mod udvikling inden for indsatsområder, der fastsættes fra år til år. Slots- og Kulturstyrelsen har denne gang modtaget og behandlet i alt 53 ansøgninger, hvoraf 36 projekter har modtaget støtte. Projekterne fordeler sig geografisk over hele Danmark.


Skriv en kommentar