BF på Folkemøde

20-06-2018 af Sabrine Mønsted
BF’s formand Tine Segel deltog i en række debatter på årets folkemøde blandt andet om digital dannelse, datasikkerhed, biblioteker og kulturens rolle.
Skal den kommende generation laese boeger
Skal den kommende generation læse bøger?
Fra venstre kulturminister Mette Bock (LA), forsker bag Læsevaneundersøgelsen Stine Reinholdt, Næstformandi Skole og Forældre Rasmus Edelberg, Borgmester i Rebild (B) Leon Sebbelin, formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen, Tine Segel.
- I dag er arbejdet med læselyst på tværs af skoler og biblioteker meget afhængige af ildsjæle. Der er brug for klare signaler fra kultur- og undervisningsministeriet om, at man gerne vil samarbejdet på tværs, og at man vil styrke det her område, sagde Tine Segel. Kulturministeren var åben overfor input til, hvad hun kunne gøre for at styrke området, men understregede at det er lokalt, man ved hvad der skal til.
Debat om digitalisering - hvor går graensen
Debat: Digitalisering hvor går grænsen?
Fra højre Kim Escherich Innovative Arcitech IBM, BF’s formand Tine Segel, adm. direktør Dansk IT Rikke Hvilshøj og økonomidirektør Sampension Morten Lund Madsen.
- Vi sviner med vores data, og forbrugerne kender ikke til redskaber til at passe på sig selv, sagde stifter af tænketanken Data Ethics Pernille Tranberg under debatten Digitalisering hvor går grænsen? Kim Escherich Executive Innovation Architect, IBM argumenterede for, at vi skal tale etik i stedet for digitalisering. - Det offentlige skal genopfinde sig selv og sætte mennesket i centrum og tale om værdier i deres brug af data. BF’s formand Tine Segel er enig. - Blot fordi vi har dataene, er det ikke sikkert, at vi skal bruge dem. De diskussioner skal vi have, sagde hun.
Digitalt selvforsvar - undgaa kriminalitet paa nettet
Digitalt selvforsvar – undgå kriminalitet på nettet
Fra venstre Ole Tange, it-politisk rådgiver, PROSA, BF’s formand Tine Segel og stifter af tænketanken Data Ethics Pernille Tranberg.
- Min bekymring er, at de unge ikke kan få råd og vejledning af deres forældre omkring digitalt selvforsvar. Så de er afhængige af, at de møder professionelle, der hvor de er, eksempelvis bibliotekarer, der kan guide dem, sagde Tine Segel i en debat om digitalt selvforsvar. - Vi skal have startet en bevægelse, hvor vi som borgere og forbrugere stiller krav til, at produkter i udgangspunktet beskytter ens oplysninger.
Er digital detox loesningen på stress epidimien
Er digital detox løsningen på stressepidemien?
Fra venstre læge og forfatter til bogen Sluk – Kunsten at overleve i en digital verden, Imran Rashid, Tine Segel.
Flere og flere bliver sygemeldt på grund af stress. Arbejdspladserne og fagbevægelsen har også et ansvar, påpegede BF’s formand Tine Segel.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar