Dokumentarfilm om det omfattende liv på biblioteket

04-05-2018 af Sabrine Mønsted
Dokumentarfilm-ikonet Frederick Wiseman har lavet en tre en halv times lang dokumentarfilm om The New York Public Library, der dokumenterer det omfattende og varierede liv, som biblioteket har.
Ex Libris: The New York Public Library hedder dokumentarfilmen om det amerikanske bibliotek. Filmen er dobbelt så lang som en normal spillefilm, og handler om livet både på det velkendte hovedbibliotek på Fifth Avenue på Manhattan og på bibliotekets mange filialer.

Den nu 88-årige Frederick Wiseman er kendt for at skildre almindelige menneskers liv i sine mere end 40 dokumentarfilm, der har været om alt fra en bokseklub, et slagteri, et gymnasium til hospitaler, og har modtaget en lang række priser blandt andet Oscar-akademiets Ærespris i 2017.

»Jeg har lavet Ex Libris, som jeg har lavet alle mine film. Jeg gik ind på biblioteket på 46. gade med mit kamera uden at researche først. Jeg fulgte simpelthen den idé, at biblioteket kunne være et interessant sted at undersøge«, siger dokumentaristen til Politiken i anledningen af dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam i marts.

Han fortæller, han endte med 150 timers optagelser fra de 12 uger, han filmede i bibliotekerne.

»Som filmskaber og især som klipper var det min opgave at redigere alle de timer ned til en godt tre timer lang film, der giver publikum en oplevelse af selv at være med på biblioteket«, siger han.

Dokumentaren blev vist i Danmark under CPH:DOX i marts 2018.

Læs artiklen om Frederick Wiseman fra Politiken, 18. marts 2018.

Kommentarer (1)

5. juli 2018 kl. 11:03
For at præsentere mig ordentligt, er jeg Michael Benson, en privat långiver, jeg giver et minimumslån på € 5.000 eller tilsvarende i andre valutaer til et hvilket som helst beløb af lån med en rente på 3%, det er en økonomisk mulighed for din dør , få din 2018 lån hurtigt. Der er så mange mennesker derude på udkig efter økonomiske muligheder eller hjælp rundt om hjørnet og på steder, og selv da kan de ikke få en, men her er det. Finansieringsmuligheder ved din dør, og derfor har du ikke råd til at gå glip af denne mulighed. Denne service er lavet til mennesker, virksomheder, forretningsmænd og kvinder og tilgængeligheden af ​​det beløb, du ønsker at få mere information. Kontakt os via email: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Lån ansøgningsskema og returnere det.

Fulde navn .................

Privat telefonnummer ................

Land ..................

Adresse ...............

Stat ...............

År ..............

Du har søgt før eller ej. .............

Lånets størrelse er påkrævet. ..................

Låneperiode ...............

Beskæftigelse .................

Månedlig indkomst .....................

Som anerkendelse af disse oplysninger vil vi sende dig vores aftale med refusionsplanen, og hvis du accepterer Vilkår og Betingelser, kan du få dit lån, når det er godkendt, afhængigt af den sværhedsgrad, uopsættelighed og tillid, vi har for dig.
Jeg venter på dit hurtige svar.

opmærksomt

Micheal Benson

Skriv en kommentar