Husk at nominere kandidater til årets litteraturformidlerpris

07-02-2018 af Anette Lerche

For andet år i træk uddeler Blixenprisen en pris til årets litteraturformidler. Bag prisen står Litteratursiden, Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekarforbundet. Prisen uddeles den 25. maj 2018 på Folketeatret i København.

Sidste år modtog bibliotekar Vibeke Johansen prisen som årets litteraturformidler for sit mangeårige arbejde med Krimimessen i Horsens. 

I år skal kandidaterne til prisen som årets litteraturformidler brænde for og have særlige evner til at få folk til at debattere med afsæt i litteraturen, og prisen uddeles til eksempelvis en bibliotekar, en underviser eller en litteraturformidler/kritiker i medierne. Alle kan indstille kandidater til prisen via dette link. Sidste frist for indstilling af kandidater er den 27. februar 2018.

- Litteraturen kan give os et nyt blik på os selv og vores omverden, og den gode formidler kan få folk til at dele disse erfaringer med andre i det offentlige rum. På den måde har formidlere potentiale til at få folk til at debattere og påvirke samfundsdebatten. Og det vil vi gerne honorere med denne pris, siger Lise Vandborg, chefredaktør på Litteratursiden og formand for juryen. 

Juryen nominerer tre kandidater på baggrund af indstillingerne og udpeger vinderen, der får 30.000 kroner. Juryen består ud over Lise Vandborg af forfatter Kaspar Colling Nielsen og kritiker Marie Louise Kjølbye.

I tiden op til prisuddelingen stiller Litteratursiden skarpt på nyere samfundsdebatterende litteratur, som med Brandes’ berømte ord »sætter problemer under debat«.

Skriv en kommentar