IFLA 2018

21-08-2018 af Sabrine Mønsted
Den 24.- 30. august i Kuala Lumpur holder IFLA (The International Federation of Library Associations and Institutions) sin årlige kongres, hvor biblioteksfolk fra hele verden mødes og deler erfaringer. Programmet spænder derfor også vidt.
IFLA konference i Kuala Lumpur
Hvordan kan fagforeninger støtte biblioteksmedarbejdere? Hvordan kan biblioteker bruge virtual reality? Og hvordan hjælper man immigranter til at blive en del af deres nye by? Dette er eksempler på poster-sessioner fra henholdsvis Norge, Singapore og Kina, som er på programmet til IFLA’s årsmøde i august, hvor BF’s næstformand Jette Fugl og sekretariatschef Torben Jensen deltager.

Der er også erfaringer fra danske biblioteker på programmet, blandt andet en poster-session med Kent Skov Andreasen og Finn Wraae Folting fra Odense Bibliotekerne, der fortæller om erfaringer med magasinet til unge, der er vilde med bøger, »Bookeaters Magazine« og om at forbinde biblioteker, bogblogggere, læsere og forlag.

Et andet format til at dele viden på kongressen er de såkaldte Lightning talks, hvor oplægsholderne har syv minutter til at fortælle om et emne eller projekt. Sidsel Bech-Petersen fra Aarhus Bibliotekerne har et oplæg om at involvere lokalsamfundet og hvordan biblioteker kan bruge design thinking til at sætte gang i samskabelse og kreativitet. Fra Tyskland er der et oplæg om, at skabe politisk interesse for bibliotekerne, fra Belgien et oplæg om mulighederne på europæiske biblioteker i et EU samarbejde og fra Indien et oplæg om at drive offentlige biblioteker effektivt.

Se listen over poster sessions på IFLA 2018.

Se listen over Lightning talks.

Læs mere om det danske projekt: Bookeaters magazine

Skriv en kommentar