Farvel til Roskildes bibliotekschef

31-08-2018 af Anette Lerche
Bibliotekschef i Roskilde Bibliotekerne siden 2002, Mogens Vestergaard, takker af. En mand, der har inspireret politikerne i Roskilde til at prioritere kulturen, sagde borgmester Joy Mogensen i sin afskedstale.
Torsdag den 30. august holdt Mogens Vestergaard, afgående bibliotekschef for Roskilde Bibliotekerne, afskedsreception. Flere talere beskrev Mogens Vestergaards humor, iderigdom og seriøsitet. Og ikke mindst fremhævede de det store arbejde, Mogens Vestergaard har gjort for at sikre bibliotekernes position i Roskilde og hans indsats for landets øvrige biblioteker som formand for Bibliotekschefforeningen igennem flere år.

Roskildes Odin
Borgmester i Roskilde Joy Mogensen sammenlignede i sin tale Mogens Vestergaard med den nordiske gud Odin, der sjældent sætter sig selv i centrum, men lader de andre guder blive centrum i den nordiske mytologis fortællinger. - Men når Odin så træder til, ved man, at der er styr på tingene. Så opstår der en ro. Mogens, du er – som Odin – også kendt for at udrette store ting. Du kombinerer handling med digtning og litteratur, og du har inspireret os til at prioritere kulturen i Roskilde, sagde borgmesteren, der gav Mogens Vestergaards politiske tæft en stor del af æren for, at bibliotekerne i dag står stærkt i Roskilde og har lokalpolitikernes bevågenhed og anerkendelse.

En hurtigere hest
Michel Steen-Hansen, direktør i Danmarks Biblioteksforening, fremhævede også Mogens Vestergaards store viden og politiske tæft. I sin tale huskede han blandt andet et besøg for en række år siden hos Folketingets Kulturudvalg, hvor Mogens Vestergaard havde taget et billede af en hestevogn og med citatet af Henry Ford »Hvis jeg havde spurgt mine kunder, hvad de ville have, havde de sagt en hurtigere hest« fangede kulturudvalgets opmærksomhed, sagde Michel Steen-Hansen. Mogens Vestergaard går på efterløn og ny bibliotekschef i Roskilde Bibliotekerne fra 1. september bliver Christian Lauersen, tidligere chef for Roskilde Universitetsbibliotek, Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek og Det Administrative Bibliotek.

Skriv en kommentar