Ny skønlitterær pris uddelt for første gang

24-04-2018 af Sabrine Mønsted
Danske skønlitterære Forfattere har indstiftet en ny, litterær pris, Danske skønlitterære Forfatteres Hæderspris, som tildeles en dansk, skønlitterær forfatter, hvis forfatterskab fortjener større opmærksomhed.

Hædersprisen blev 2018 tildelt digteren og forfatteren Mikael Josephsen. Forinden havde skønlitterære forfattere kunnet indstille en kollega til prisen. Den endelige afgørelse blev foretaget af en trepersoners jury bestående af forfatterne Ida Jessen og Sven Holm fra Danske skønlitterære Forfattere samt digteren Janus Kodal. 

Josephsen, der er født 1961 i Virum og nu bor i Svendborg, debuterede i 1998 med digtsamlingen Havet under huden. Hans seneste bøger er romanen Neden under (2010) og digtsamlingerne Knæk (2016) og Jeg er farmor (2018).

Forfatter Ida Jessen siger i begrundelsen: »Der kom mange indstillinger på virkelig gode forfattere. På Mikael Josephsen kom der flest. Han ville have fået prisen under alle omstændigheder, for hold kæft, hvor kan han skrive med en dyb hærget brummen i struben, der af og til slår over i gråd eller i falset. Han er en hjælpeløst menneskelig digter og prosaist, og han løber efter denne menneskelighed og prøver at finde ud af, hvad den betyder. Han skriver bekendelseslitteratur, ikke for at sige: »se hvor synd det er for mig, men for at sige: se!« Og der er virkelig noget at se. Og noget at høre!«.

Med prisen følger 100.000 kroner. 

Skriv en kommentar