Ordbog over lollandsk

04-05-2018 af Sabrine Mønsted
Kulturchokket hos de 80 medarbejdere på Nota, der skal rykke til Lolland om et års tid, skal forebygges med ordbog over ord og udtryk som jilke, gavle op, snørelidser og pritterne, skriver DR Sjælland.
Ordene betyder vakkelvorn, åbne et vindue, snørebånd og ænder, måske ikke helt gennemskueligt, hvis man ikke er indfødt lollik.

Når Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder, Nota, formentlig næste år flytter til Nakskov med 80 medarbejdere, venter lidt af et sprogligt kulturchok. Derfor har Notas direktør Michael Wright bedt foreningen Lolland-Falster Lovestorm om hjælp til en lollandsk ordbog. Allerede nu er der kommet næsten 800 kommentarer på det opslag, hvor Lovestorm søger hjælp til ordbogen, skriver DR Sjælland.

Udover ordbogen har Nota også bedt om visuel support fra Lolland Falster Lovestorm: - De vil også have fotografier, de kan hænge op på deres arbejdsplads i København, så de kan gå og vænne sig lidt til det hele, fortæller Redaktør af Lolland-Falster Lovestorms Facebook-profil Kirsten Sydendal, der er glad for at kunne hjælpe.

Selvom der et stykke hen ad vejen er tale om en gimmick, er der også alvor bag samarbejdet med Nota: - Det kan være en icebreaker, når man møder de lokale første gang. Så har man noget at tale med hinanden om, siger Kirsten Sydendal, der forsikrer, at de fleste på Lolland også kan sjællandske, jyske og københavnske dialekter.

Læs nyheden fra DR Sjælland:
Statslige arbejdspladser flytter til Lolland: Har bedt om en ordbog på lollandsk

Kommentarer (1)

5. juli 2018 kl. 11:03
For at præsentere mig ordentligt, er jeg Michael Benson, en privat långiver, jeg giver et minimumslån på € 5.000 eller tilsvarende i andre valutaer til et hvilket som helst beløb af lån med en rente på 3%, det er en økonomisk mulighed for din dør , få din 2018 lån hurtigt. Der er så mange mennesker derude på udkig efter økonomiske muligheder eller hjælp rundt om hjørnet og på steder, og selv da kan de ikke få en, men her er det. Finansieringsmuligheder ved din dør, og derfor har du ikke råd til at gå glip af denne mulighed. Denne service er lavet til mennesker, virksomheder, forretningsmænd og kvinder og tilgængeligheden af ​​det beløb, du ønsker at få mere information. Kontakt os via email: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Lån ansøgningsskema og returnere det.

Fulde navn .................

Privat telefonnummer ................

Land ..................

Adresse ...............

Stat ...............

År ..............

Du har søgt før eller ej. .............

Lånets størrelse er påkrævet. ..................

Låneperiode ...............

Beskæftigelse .................

Månedlig indkomst .....................

Som anerkendelse af disse oplysninger vil vi sende dig vores aftale med refusionsplanen, og hvis du accepterer Vilkår og Betingelser, kan du få dit lån, når det er godkendt, afhængigt af den sværhedsgrad, uopsættelighed og tillid, vi har for dig.
Jeg venter på dit hurtige svar.

opmærksomt

Micheal Benson

Skriv en kommentar