Vejviser for sociale medier

16-03-2018 af Sabrine Mønsted

DR’s medierapport fra 2017 er en god indikator for, hvilke retninger I skal tænke jeres sociale medier.

I 2017 overgik mobiltelefonen for første gang PC’en som danskernes foretrukne adgang til nettet, viser DR’s medierapport fra 2017, med 68 procent af danskerne, der tilgår nettet dagligt fra mobilen. Så det er afgørende at tænke i et mobilvenligt layout.

Flest unge på nettet

Det er især den yngre del af befolkningen, der bruger meget tid på nettet. De 15-29-åriges tidsforbrug på sociale medier, video- og lydstreaming samt spil og gaming er mere end dobbelt så stort som tidsforbruget hos dem over 30 år. I gennemsnit brugte de 15-29 årige 60 minutter dagligt på sociale medier, og dem over 30 år brugte 23 minutter dagligt.

Brugerne benytter ofte de mobile tilbud i ganske korte sessioner, for eksempel på toilettet eller i

supermarkedskøer, så et stort tidsforbrug er ikke så anvendeligt som succeskriterie i den mobilverden, fastslår rapporten.

I stedet kan engagement eller loyalitet være interessante pejlemærker.

65 procent af danskerne er dagligt på Facebook. 19 procent af danskerne er dagligt på Instagram, og hver tredje unge mellem 12-29 år åbner dagligt de såkaldte stories på Instagram. 23 procent er dagligt på Snapchat, og her er det hver anden unge mellem 12-29 år, der kigger på stories hver dag.

Vi vil selv bestemme

Brugen af streamning er steget siden 2016. Vi (og især de unge) vil gerne selv bestemme, hvornår vi bruger medierne. I 2017 var det daglige minutforbrug i gennemsnit 97 minutter for 15-29 årige og 31 minutter for gruppen over 30 år.

»De unge fravælger i nogen grad de traditionelle medier til fordel for det brede udbud, men de spreder sig mere over de forskellige medier end deres forældre, så der er stadig tid til at se den store bagedyst med familien, og DR har stadig kontakt til flere unge i løbet af en uge end Netflix,« skriver Dennis Christensen, leder af DR Medieforskning, i rapportens forord.


Find hele rapporten på dr.dk  

Digitalworks.dk har også et par tips til at gøre sit layout mere mobilvenligt. Læs med her.


Skriv en kommentar