2019

 
21.03.2019
Brugerne vil inspireres til ny musik
Skal bibliotekerne have en ny fælles musiktjeneste? Det spørgsmål har været baggrunden for en undersøgelse blandt danskerne, der efterspørger kurateret indhold, dansk musik, nichegenrer og adgang til kulturarven. Over foråret skal styregruppen i DDB så beslutte, om danskerne får det.
Skriv en kommentar

14.03.2019
Klar klimaholdning på biblioteket
Hvis vi vil have borgerne til at have en holdning og debattere, er vi nødt til selv at gå forrest, siger bibliotekar Anette Rusbjerg, der har været med til at opbygge et maker space om forurening i verdenshavene.
Skriv en kommentar

06.03.2019
International pris til dansk biblioteksudvikler

Tidsskriftet Library Journal uddeler hvert år prisen Movers & Shakers til biblioteksfolk, der nytænker bibliotekerne. I år går prisen til Sidsel Bech-Petersen fra Aarhus Kommunes Biblioteker.

Skriv en kommentar

25.02.2019
Licensforhandlinger samles på Det Kgl. Bibliotek

For at stå stærkere over for de store forlag i licensforhandlingerne overflyttes DEFF til Det Kgl. Bibliotek.

Skriv en kommentar

08.02.2019
Alle har brug for digital dannelse

SIRIKommissionen  anbefaler en national digital dannelsesstrategi for alle aldersgrupper – ikke kun for børn og unge. Kommissionen peger blandt andet på biblioteker, folkehøjskoler og medier som oplagte spillere i den indsats.

Skriv en kommentar

05.02.2019
Studerende: Biblioteket har altid været under forandring, men er lige aktuelt
»Fremtidens bibliotek skal være gamle værdier i nye rammer«, skriver tre studerende på INF i et debatindlæg på kultursitet Kulturmonitor.dk.
Skriv en kommentar

31.01.2019
Kultur formidles bedst gennem menneskelige relationer
Tønder Bibliotek vinder Bibliotekernes formidlingspris for at formidle dansk kultur, demokrati og litteratur på en inddragende og levende måde til ventende asylansøgere.
Skriv en kommentar

31.01.2019
Årets Bogsamling 2018
Prisen for Årets bogsamling, der uddeles af Danske skønlitterære Forfattere går i år til Biblioteket Frederiksberg, som bliver tildelt 50.000 kroner, der er øremærket til indkøb af fysiske bøger.
Skriv en kommentar

23.01.2019
Litteraturformidlere er vigtigere end nogensinde
Den kompetente litteraturformidling er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor bogen i stigende grad udfordres af andre medier. Derfor uddeles Blixenprisen igen i år til årets litteraturformidler.
Skriv en kommentar

17.01.2019
Indstil årets litteraturformidler
Indstil en kandidat, gruppe eller organisation, som efter din mening, har leveret »Årets indsats for litteraturformidling« inden 5. februar 2019.
Skriv en kommentar

02.01.2019
Rapport anbefaler fælles licensforhandlinger og ét bibliotekssystem
Arbejdsgruppen om fremtidens forskningsbiblioteker anbefaler blandt andet fælles nationale licensforhandlinger samlet under Det Kgl. Bibliotek samt ét fælles bibliotekssystem.
Skriv en kommentar