Årets Bogsamling 2018

31-01-2019 af Sabrine Mønsted
Prisen for Årets bogsamling, der uddeles af Danske skønlitterære Forfattere går i år til Biblioteket Frederiksberg, som bliver tildelt 50.000 kroner, der er øremærket til indkøb af fysiske bøger.
Årets bogsamling
Det er folkebibliotekernes brugere, der har indstillet deres bibliotek, ud fra spørgsmålene:

• Kommer du til et bibliotek fyldt med gode bøger på hylderne?
• Kommer du hjem med de bøger du søgte?
• Kommer du måske endda hjem med andet og mere, end det du gik efter?

På baggrund af 150 indstillinger har en jury bestående af formand for Danske skønlitterære Forfattere, Peter Rønnov-Jessen, litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek Christine Fur Fischer og litteraturredaktør på dagbladet Jyllandsposten, David Jacobsen Turner, kåret Biblioteket Frederiksberg som vinder. På andenpladsen får Sønderborg Bibliotek 15.000 kroner, mens Viborg Bibliotek får tredjepladsen på 10.000 kroner går til. Begrundelsen lyder:

»Fordi Biblioteket Frederiksberg på smukkeste vis lever op til kriterierne for at have en virkelig god bogsamling. Sønderborg og Viborg Bibliotek følger rigtig godt med, på trods af at indbyggertallene her er lavere.«

På Biblioteket Frederiksberg er bibliotekschef Tina Pihl glad.

»Vi er glade og stolte over at modtage anerkendelse for vores bogsamling, som er en så vigtig del af vores arbejde. At det er borgere på Frederiksberg, som har indstillet os til prisen gør os ekstra glade«, siger hun.

Prisen overrækkes på Biblioteket Frederiksberg, torsdag d. 31. januar klokken 15.00, alle er velkomne.

Skriv en kommentar