Indstil årets litteraturformidler

17-01-2019 af Sabrine Mønsted
Indstil en kandidat, gruppe eller organisation, som efter din mening, har leveret »Årets indsats for litteraturformidling« inden 5. februar 2019.
»Inspirerende litteraturformidling er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor bogen i stigende grad udfordres af andre medier. Med Blixenprisen til årets bedste litteraturformidler vil vi hylde professionelle formidlere, der gør noget ekstraordinært for at inspirere folk til at læse mere«, skriver Litteratursidens redaktør Lise Vandborg.

Årets litteraturformidler er en af ni priser under Blixenprisen, og det er Litteratursiden, der for tredje år i træk - i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekarforbundet – står bag prisen til årets bedste litteraturformidler.

Prisen kan gives til for eksempel en bibliotekar, en underviser eller en litteraturformidler/kritiker i medierne, som brænder for - og som har udvist et særligt talent for - at inspirere andre mennesker til at læse mere eller har gjort en kæmpe forskel for at fremme læselysten.

Du kan indstille en kandidat her.

Og læse mere om Blixenprisen her.


Kommentarer (2)

18. januar 2019 kl. 08:20
Årets pris for litteraturformidling bør gå til de danske boghandlere, som gør en stor indsats for at finde den rigtige bog til den rigtige læser, og som bemandes af folk, der er uddannet til at formidle litteratur. Her hænger biblioteksvæsenet ikke rigtig på længere. Men når der skal uddeles priser til "Årets cirkus", "Årets varmestue" eller "Bedste sted at printe dine egne plasticklodser", så ser fremtiden lys ud.
22. januar 2019 kl. 15:31
Kære Jens. Boghandlerne gør uden tvivl en stor formidlingsindsats. På redaktionen besøger vi mange af landets biblioteker og kan ikke genkende din oplevelse af bibliotekerne. Vi ser derimod, at der gøres meget på bibliotekerne for at formidle litteratur og skabe læselyst. vh redaktionen.

Skriv en kommentar