Nyt for ledere

Her finder du længere og kortere artikler om ledere og ledelse.
 
27.11.2018
Lederkollegier kan give input og udsyn
BF har talt med to ledere, der deltog på BF’s generalforsamling om deres oplevelse af dagene i Aarhus og deres syn på, at BF’s medlemmer vedtog, at der fremadrettet kan oprettes lederkollegier.
27.11.2018
BF giver støtte til oprettelse af lederkollegier
Med en vedtægtsændring, der giver mulighed for at oprette lederkollegier, vil BF sætte en tyk streg under, at forbundet ønsker at støtte og organisere medlemmer i ledende stillinger.
24.08.2016
Næste træk mod fremtidens bibliotek

Ny bibliotekschef på Mariagerfjord Bibliotekerne Mette Secher Hede kan lide det strategiske i lederjobbet og ser en stor styrke i at have samme faglige baggrund som mange af sine medarbejdere.


24.05.2016
Bliv mentorbibliotek og hjælp en dimittend med jobsøgningen
En ny mentorordning skal hjælpe dimittenderne fra IVA og SDU med at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Her spiller biblioteksledere og – medarbejdere en nøglerolle i forhold til at hjælpe dem bedre på vej.
27.11.2012
To nye publikationer om ledelse
Væksthus for ledelse udgiver løbende en lang række publikationer, der sætter fokus på ledelse generelt samt giver forskellige værktøjer til ledere. Vi præsenterer her to nyudgivelser: "Den politiske Tango" og "Guide til god ledelse"
21.09.2012
Frivillige fugle skal de ledes?
Til trods for efterhånden en vis erfaring i brug af frivillige i offentlige organisationer, herunder biblioteker, selvejende institutioner m.v., florerer stadig en sejlivet myte om, at frivillige er frie fugle, som ikke skal ledes, men styrer og passer sig selv. Men som alle andre aktører i den offentlige opgavevaretagelse har også de frivillige behov for styring og ledelse. Dette og meget mere kan man læse om i en nyudgivet rapport fra RUC.
23.08.2012
Tillykke med dit nye job som leder!
Det er spændende at få mere ansvar og mere kompetence. Ledelse er en mulighed for at bruge nye sider af dig selv ud over det faglige, som du er uddannet til eller tidligere har været ansat til. Væksthus for Ledelse har lavet en "Dilemmanøgle", som kan hjælpe dig på vej i dine refleksioner og overvejelser.
23.08.2012
Ydmyghed er en ledelsesmæssig dyd - kan det virkelig passe?
Ja, hvis man skal tro Ole Johannes Hartling, ledende overlæge og tidligere formand for Etisk Råd. Han fortæller bl.a. om, hvorfor ledere skal være sårbare og ydmyge, hvorfor det er en styrke at virke fejlbarlig - og hvorfor det ikke nødvendigvis er en dårlig ting at sige nej til sine medarbejdere.
26.06.2012
Nyt kommunikationsredskab til ledere
Lær kunsten at kommunikere med Lederwebs nye værktøj. Skuespiller Jens Arentzen har i samarbejde med Væksthus for Ledelse udarbejdet et nyt kommunikationsredskab til en række situationer. F.eks. talen til den store forsamling eller den svære samtale. Er du en god leder, er du oftest også god til at kommunikere. Og kunsten at kommunikere kan læres
26.06.2012
Måling – øger det trivslen?
Øger målinger trivslen på arbejdspladsen? Nej, ikke umiddelbart. Næsten alle offentlige ledere har stået i situationen.