Lønsikring

Lønsikring tilbydes i samarbejde med Topdanmark.

Har du i tilfælde af ledighed brug for mere end dagpenge for at få økonomien til at hænge sammen, kan du tegne en Lønsikring. Som medlem af forbundet, har du mulighed for at tegne en forsikring mod arbejdsløshed.

Forsikringen er fleksibel og tilpasses dit behov.

Topdanmark administrerer ordningen for Bibliotekarforbundet.

Hvad dækker forsikringen?
Forsikringen dækker, hvis du bliver ufrivilligt ledig. Du er også dækket, hvis du mister evnen til at arbejde på grund af sygdom eller ulykke.
Til gengæld kan du ikke få udbetalt penge, hvis du selv siger op og heller ikke, hvis du bliver bortvist på grund af for eksempel svig eller bedrageri.
Du kan sikre dig op til 32.000 kr. ekstra om måneden oven i dagpengene i et helt år. Dog må du ifølge loven højst få op til 85 % af din hidtidige løn – inkl. dagpenge og andre ydelser.

Ønsker du yderligere vejledning og vilkår for Lønsikring, beregning af din dækningssum, samt få tilbud om ordningen, skal du klikke på følgende link:
klik her.

Forbedringer på vej for dig med en Lønsikring
Fra den 1. januar 2013 har vi forbedret vores nuværende samarbejdsaftale med Topdanmark.
Det betyder kort sagt, at vi ændrer udløbsalderen for Lønsikring fra 60 år til 62 år.

Hvad betyder det for mig?
Er du endnu ikke fyldt 60 år den 1. januar 2013, ændres udløbsalderen til 62 år. Du vil derfor modtage opkrævninger på betaling af Lønsikringen efter du er fyldt 60 år, og såfremt du betaler den første af disse ændres udløbsalderen til 62 år.

Er du allerede fyldt 60 år inden den 1. januar 2013 sker der ingen ændringer for udløbsalderen dvs. at udløbsalderen fortsat er 60 år.
Hvis din Lønsikring ophører før den 1. januar 2013 og ophøret ikke skyldes du er fyldt 60 år (for eksempel fordi alle ydelser fra forsikringen er blevet udbetalt), sker der ingen ændring af udløbsalderen dvs. at udløbsalderen fortsat er 60 år.

Spørgsmål.
Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe til Topdanmark på telefon 44 74 35 50.