Om os

Bibliotekarforbundet er det faglige fællesskab for bibliotekarer, informationsspecialister og alle, der arbejder professionelt med data, information, viden eller kultur. 

Vi har ca. 4.200 medlemmer, hvoraf ca. 1.750 er ansat i kommunerne, ca. 700 er ansat i staten og ca. 350 er ansat i det private erhvervsliv. Resten af medlemmerne er enten studentermedlemmer, pensionistmedlemmer, passive medlemmer eller medlemmer uden fast arbejde.

Bibliotekarforbundet er en aktiv og dynamisk fagforening, der arbejder for at sikre medlemmerne de bedst mulige løn- og ansættelsesvilkår. Forbundets formål er at varetage medlemmernes økonomiske, ansættelses-, uddannelses-, karrieremæssige- og faglige interesser.
Formålet er desuden at arbejde for at bevare og styrke adgangen til kultur, information og viden i samfundet.

Samtidig er Bibliotekarforbundet et forum for faglig debat, nytænkning og idéudvikling. 


Forbundet varetager forhandlingsretten for de af forbundets medlemmer, der er omfattet af Bibliotekarforbundets overenskomster. Bibliotekarforbundet deltager i forhandlingssamarbejdet i Akademikerne (AC) omkring overenskomst- og aftaleforhandlinger.

Bliv medlem
Meld dig ind i Bibliotekarforbundet og bliv en del af det faglige fællesskab. Samtidig er du sikret rådgivning og hjælp i forbindelse med dit arbejdsliv, og du får kontante fordele via vores medlemstilbud.

Bliv medlem

Hovedbestyrelsen

Få et overblik over Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse. Her finder du kontaktinformation og ansættelsessted for samtlige bestyrelsesmedlemmer.

Hovedbestyrelsen

Bibliotekarforbundet
Her kan du læse mere om Bibliotekarforbundet, og hvad vi gør for vores medlemmer.

Læs mere om Bibliotekarforbundet

Medarbejdere

Har du brug for at tale med en bestemt medarbejder i Bibliotekarforbundet? Her finder du direkte telefonnumre og emailadresser på samtlige medarbejdere i Bibliotekarernes Hus.

Medarbejdere

Arrangementer

Hold dig fagligt opdateret, og få nye værktøjer til værktøjskassen via Bibliotekarforbundets arrangementer.

Arrangementer

Ledige stillinger for bibliotekarer – i dag er der 8 ledige stillinger på bibliotekarjob.dk

Se alle ledige stillinger