Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
28.06.2017
BF vil give studerende en god studiestart

Et langt introforløb og sociale aktiviteter, der ryster de nye studerende sammen, kan mindske frafald på de videregående uddannelser. BF vil støtte op om studiestarten på Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) og SDU i efteråret.


28.06.2017
Medlemmerne vurderer BF’s image højt i ny medlemsundersøgelse

BF’s medlemmer vurderer i dette års medlemsundersøgelse BF’s image højere end ved sidste måling i 2011. Det er steget med seks indexpoint.


28.06.2017
BF’s rådgivning scorer højt i årets medlemsundersøgelse
I foråret gennemførte BF en medlemsundersøgelse. Den viser, at både medlemstilfredshed og loyalitet er vokset siden forrige undersøgelse i 2011, og at medlemmerne især er tilfredse med BF’s rådgivning.
28.06.2017
Udbudsrunde sikrer igen BF’s medlemmer en god pensionsaftale
Hovedbestyrelse besluttede i 2016 at sende BF’s pensionsaftale i udbud blandt seks pensionsselskaber. Udbudsrunden er nu afsluttet, og BF indleder kontraktforhandlinger om en ny pensionsaftale med PFA.
26.06.2017
SPARK-konsulent fik samarbejde på Norddjurs Biblioteker på ret køl

25 medarbejdere på Norddjurs Biblioteker har været igennem et turbulent forløb med samarbejdsproblemer mellem ledelsen og de ansatte. Vejen ud af konflikterne blev fundet sammen med en SPARK-konsulent.


14.06.2017
BF's medlemmer siger ja til DR-overenskomst
BF's medlemmer har stemt ja til den tre-årige overenskomst Dansk Journalistforbund, Dansk Magisterforening, DJØF, IDA og BF har indgået med DR.
12.06.2017
Læg en karriereplan

Måske vil du gerne prøve noget nyt efter mange år det samme sted, eller måske er du nyuddannet og tænker på, hvad du skal med dit arbejdsliv. 


09.06.2017
Sådan bruger du BF’s lønstatistik
Skal du til lønforhandlingssamtale med din chef, eller skal du tale løn med din tillidsrepræsentant, er der hjælp at hente i BF’s lønstatistik, der hvert år bliver lavet for både offentligt og privatansatte medlemmer i BF.
07.06.2017
Nyt fra BF’s politiske udvalg Kompetencer og arbejdsliv

Som noget nyt blev der i starten af 2017 nedsat fire politiske udvalg i BF. Udvalgene skal igangsætte og kvalificere arbejdet med den politiske strategi. Her fortæller hovedbestyrelsesmedlem Andreas Brix om arbejdet i udvalget Kompetencer og arbejdsliv.


30.05.2017
BF i Altinget: Bibliotekarer fremmer dannelse

Uddannelsessektoren bør i højere grad medtænke bibliotekarerne som en væsentlig forudsætning i dannelsen af elever og studerende. Det skriver formand for Bibliotekarforbundet, Tine Jørgensen i Altinget.