Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
12.04.2019
Husk arbejdsmiljørepræsentanterne i ny arbejdsmiljøaftale
Forhandlingerne omkring en ny politisk arbejdsmiljøaftale er snart afsluttet, og der får  Akademikernes formand Lars Qvistgaard til at pege på, at en særlig beskyttelse af alle arbejdsmiljørepræsentanter mod afskedigelse, bør være en del af aftalen.
12.04.2019
Millioner til læseindsats

Kulturminister Mette Bock har øremærket 5,6 millioner kroner til en læseindsats. Det fortalte hun på Bibliotekspolitisk Topmøde i Esbjerg den 12. april.


09.04.2019
BF får nyt website
BF går snart i luften med en ny og forbedret hjemmeside, der er mere overskuelig og brugervenlig. Dog kan der være lidt børnesygdomme i starten.
05.04.2019
Ny besparelse for BF'ere

Som BF-medlem har du nu mulighed for at besøge Legoland med 25% i rabat på billetterne, hvis du benytter dig af tilbuddet om at blive medlem af Forbrugsforeningen gennem BF.


01.04.2019
Når toget ikke kører…

Mandag den 1. april måtte mange spejde forgæves efter deres tog og kom derfor for sent på arbejde. Man risikerer dog ikke sanktioner, skønt nogle var flere timer om at nå frem til deres arbejdspladser.


25.03.2019
Uddannelsesbibliotekarer på programmet på Danmarks Læringsfestival

Bibliotekarer på uddannelsesinstitutioner kan bidrage med særlige kompetencer i forhold til bl.a. informationssøgning, kildekritik, digital dannelse og studieteknik. 


22.03.2019
Kvalitet på uddannelserne koster
Massive besparelser på uddannelse har alvorlige konsekvenser for kvaliteten af uddannelserne. Derfor har Fagbevægelsens Hovedorganisation igangsat en kampagne imod nedskæringer på uddannelsesområdet, og BF støtter op.
18.03.2019
Biblioteker er mest troværdige
En ny Megafonmåling viser, at danskerne opfatter biblioteker som kilden til den mest troværdige information, når de opsøger viden.
15.03.2019
Biblioteksledere skal blande sig i debatten
Bibliotekschef ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne Jeppe Bjørn mener, det er nødvendigt, at biblioteker og biblioteksledere i langt højere grad involverer sig i den offentlige debat om bibliotekernes fremtid. 

15.03.2019
Nye arrangementer for ledere

Brug foråret på at styrke dine lederevner med BF’s arrangementer, hvor du kan blive klogere på din faglighed og din rolle som leder.