Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
11.10.2017
Cepos blander mål og middel sammen
Når Cepos argumenterer for, at biblioteksloven skal afskaffes alene på grund af faldende udlånstal, har de misforstået formålet med bibliotekerne, mener BF.
06.10.2017
Pensionskunder får fortrinsret til opskrivning af børn og børnebørn på nye PFA-kollegier
Pensionsselskabet PFA vil i de kommende år opføre fire nye kollegier i Odense, Aalborg, Aarhus og København. Kollegierne skal skabe optimale rammer for læring, fællesskab og bæredygtighed for mere end 1000 studerende, og selskabets kunder får førsteret til opskrivning.
29.09.2017
Ny ferielov er god nyhed for de nyuddannede
Fra 2020 vil principperne for optjening og afholdelse af ferie blive væsentlig anderledes end i dag.  Det er en af konsekvenserne af det forslag til en ny ferielov, der forventes fremsat i efteråret.
27.09.2017
Husk, at fristen for udbetaling eller overførsel af feriepenge for 2015 er 30. september
Har du feriepenge til gode, som er optjent i 2015, kan du stadig nå at få dem udbetalt. Men du skal selv søge om det via borger.dk.
21.09.2017
BF i pressen: Børnebibliotekerne har været underprioriterede
Børn – især piger – læser mindre i deres fritid end tidligere viser en ny læseundersøgelse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. BF’s formand siger til Altinget, at nedprioriteringen af børnebibliotekerne mange steder kan være en af årsagerne.
20.09.2017
Sådan lander du studiejobbet. 3 gode råd.
Er du på jagt efter et studiejob, men har svært ved at komme i gang med ansøgningen? Så er der gode råd at hente fra BF’s karrierecoach Ricki Nielsen, som her giver dig tre gode råd til den gode jobansøgning.
19.09.2017
Bibliotekarformand: Der skal fokus på børns læselyst
En ny rapport fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker viser, at der er sket et fald i danske børns fritidslæsning og at en stor gruppe aldrig eller sjældent låner bøger på folkebiblioteket. En udvikling, som skal vendes, mener BF’s formand Tine Segel.
13.09.2017
BF i pressen: Tag de offentlige ledere og medarbejdere seriøst
- Vi skal tættere på borgeren, og afbureaukratiseringen skal i omdrejninger i den offentlige sektor. Sådan lyder budskabet i en kronik i Jyllandsposten den 11. september fra en række AC-fagforbund - heriblandt BF.
11.09.2017
BF sætter kulturpolitikken på dagsordenen
BF har i anledningen af kommunalvalgkampen inviteret kulturpolitikere til at skrive debatindlæg for at sætte fokus på betydningen af biblioteket som drivkraft i lokalsamfundet.
30.08.2017
Ny aftale sikrer bedre pensionsordning

Bibliotekarforbundet har efter en udbudsrunde i foråret 2017 forhandlet en ny, god pensionsaftale for forbundets offentligt ansatte på plads med PFA. Det betyder, at du får en forbedret ordning med flere fordele. Her kan du læse om de nye tiltag og se, hvad de betyder for dig.