Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
20.02.2019
Biblioteket som brobygger
BF’s faggruppe BITA holder temadag og generalforsamling den 14. marts i Odense. Hør blandt andet forfatteren til Omar og de andre – vrede unge mand mænd og medborgerskab, fortælle om udfordringerne med radikalisering og bander.
14.02.2019
Kritik af Akademikernes A-kasse
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kritiserer i en afgørelse Akademikernes A-kasse for ikke at have sikret en tilstrækkelig økonomistyring og –kontrol. Samt ikke at have ført tilstrækkeligt tilsyn omkring a-kassens tidligere direktør. STAR’s undersøgelsen af A-kassen blev netop iværksat efter afskedigelsen af a-kassens tidligere adm. direktør.
07.02.2019
BØFA-konference om nye kompetencer
Det er stadig muligt at tilmelde sig BØFA’s konference i marts og blandt andet få den nyeste viden om kommunikation på sociale medier og inspiration til nye formidlingsformer.
05.02.2019
Privatgruppen har valgt ny bestyrelse

BF's Privatgruppe holdt generalforsamling lørdag den 2. februar. Her blev Princip- og arbejdsprogrammet for de næste to år vedtaget, og Privatgruppen valgte ny bestyrelse.


29.01.2019
Rykkergebyr fra Tryg er en fejl
Medlemmer, der har ulykkesforsikring hos Tryg, har ved en fejl modtaget en rykker for betaling af deres ulykkesforsikring. Det er en fejl, som nu er rettet.
28.01.2019
"Man skal turde bevæge sig som leder"
For Pia Henriette Friis, der er formand for Bibliotekschefforeningen (BCF) og bibliotekschef ved Koldingbibliotekerne handler BCF's årsmøde om at stille skarpt på udviklingen og udfordringerne på biblioteksområdet og om at lade sig inspirere af forskellige former for ledelse.
24.01.2019
Folke- og forskningsbiblioteker skal byde hinanden op til dans
Folke- og forskningsbiblioteker skal samarbejde på tværs for at lære af hinanden og sætte fokus på bibliotekets kerneværdier, skriver to BF-medlemmer.
24.01.2019
Det betyder den nye ferielov for dig
Den nye ferielov har stor betydning for, hvordan man optjener og afholder ferie. Den nuværende ordning bygger på forskudt ferie, men den ændrede lov betyder, at man kan holde ferie i takt med, at man løbende optjener den.
17.01.2019
BF’s nye hovedbestyrelse

BF’s medlemmer sammensatte i slutningen af 2018 en ny hovedbestyrelse. Den mødes for første gang den 16. og 17. januar for at holde det første bestyrelsesmøde.


14.01.2019
Søg hjælp til et bedre psykisk arbejdsmiljø med SPARK
Kommunale arbejdspladser kan søge hjælp til at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø via SPARK.