Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
27.04.2017
Lovende udspil om nye dagpengeregler for selvstændige og freelancere
Det er godt nyt, at selvstændige og freelancere ifølge et nyt udspil fra Beskæftigelsesministeriet skal have ret til dagpenge på lige fod med lønmodtagere.
26.04.2017
Ny rapport: Digitale tilbud kan gøre folkebiblioteket mere folkeligt

- En klassisk barriere for biblioteksbrug er uddannelsesniveau, men det har ifølge en ny rapport mindre betydning i forhold til den digitale biblioteksbrug, siger BF's formand Tine Jørgensen, som mener, at den viden kan bruges strategisk til at nå nye målgrupper.


25.04.2017
Tilbud: Diplomuddannelse i »Det personlige lederskab«
BF tilbyder medlemmerne et enkeltfag i et diplomlederforløb til en særlig fordelagtig pris. Modulet er en del af den offentlige lederuddannelse og et godt sted at starte, hvis du ønsker en diplomuddannelse i ledelse.
19.04.2017
Ny app som led i kampagnen Sikker når du klikker
Som del af kampagnen Sikker når du klikker har Forbrugerrådet Tænk lanceret app’en Mit digitale selvforsvar.
06.04.2017
BF i pressen: Bibliotekarer løfter kvaliteten på ungdomsuddannelserne

- Kvaliteten af ungdomsuddannelserne forringes, når man sparer på bibliotek og bibliotekar, skriver BF’s formand Tine Jørgensen i et debatindlæg sammen med Jonas Thisted, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever og Rebecca Orup Arildsen, elev på Roskilde Handelsskole.


03.04.2017
Beskæftigelsesministeren vil forbedre arbejdsmiljøindsatsen
Det går den forkerte vej med danskernes arbejdsmiljø viser en ny undersøgelse fra Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Derfor skal nyt ekspertudvalg komme med anbefalinger til forbedringer.
03.04.2017
EarlyCare – nyt tilbud fra PFA
PFA indførte den 1. april et nyt initiativ kaldet PFA EarlyCare, hvor du efter kun 14 dages sygemelding kan få hjælp til at komme videre med både privat- og arbejdsliv.
28.03.2017
BF i Altinget: Prioritér digital dannelse på ungdomsuddannelser

Bibliotekarer er helt afgørende, når man skal sikre, at eleverne på ungdomsuddannelserne får de nødvendige digitale kompetencer. Hvis man fortsætter med at spare bibliotekarerne væk, risikerer man at miste den digitale dannelse, skriver BF's formand Tine Jørgensen i Altinget i dag.


22.03.2017
Sidste frist. Deltag i BF’s medlemsundersøgelse

Er du tilfreds med din fagforening? Hvilke af BF’s tilbud bruger du? Og hvilke netværk skal BF tilbyde i fremtiden?  Det er nogle af de spørgsmål, som medlemmerne stilles i BF’s store medlemsundersøgelse i løbet af april. Sidste frist for at svare er søndag den 30. april.


21.03.2017
Løbetur ved Marienborg
BF’s formand Tine Jørgensen er inviteret til løbetur med Statsministeren i næste uge. På BF’s Facebook-side kan du give hende idéer til, hvad hun skal fremhæve i sin samtale med Lars Løkke.