Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
12.12.2018
Fokus er på at hjælpe ledige akademikere
BF ser med stor alvor på den vanskelige situation omkring Akademikernes A-kasse, der i september afskedigede sin direktør. Det er vigtigt at sikre, at situationen ikke påvirker hjælpen til ledige akademikere, mener BF.
10.12.2018
Stærke faglige stemmer i Facebook-debat

Facebook-gruppen ”Ordet er frit – biblioteket er dit” er kulturministeriet og KL's metode til at inddrage almindelige borgere i debatten om fremtidens biblioteker. BF's stedfortrædende formand Jette Fugl glæder sig over, at mange medlemmer også tager ordet i denne facebookgruppe. 


07.12.2018
Nye optagelsesregler på universiteter skal skabe fleksibilitet
Alle partier på Christiansborg har underskrevet en ny aftale for optagelsesregler på universiteterne, som skal skabe et mere fleksibelt uddannelsessystem. Bl.a. bliver den såkaldte gangeregel afskaffet, og forhåbentlig kan aftalen tage noget af presset fra de studerende, lyder det fra BF’s karriererådgiver.
06.12.2018
Nyt bogpanel skal følge litteraturen

Et nyt bogpanel nedsat af kulturminister Mette Bock skal holde øje med bogens og litteraturens udvikling i Danmark 2019-22. Fokus bliver især på børn, læsevaner og digitalisering.


05.12.2018
BF i medierne: Invester i biblioteker - det betaler sig

BF's formand Tine Segel skriver i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 5. december om værdien af lokale biblioteker.


05.12.2018
Støtteerklæring: Bibliotekarforbundet støtter Dansk Jernbaneforbunds kamp for ordentlige arbejdsvilkår

Bibliotekarforbundet sender solidariske hilsener til vores kollegaer i Dansk Jernbaneforbund, der lige nu kæmper en vigtig kamp for ordentlige arbejdsvilkår.


04.12.2018
Højeste lønstigning på privatområdet siden før finanskrisen

En tendens med pæne lønstigninger i det private er slået igennem hos privatansatte BF-medlemmer.


04.12.2018
BF har valgt ny hovedbestyrelse

Ti af de opstillede kandidater har fået den glædelige besked, at de skal repræsentere deres kolleger i BF's hovedbestyrelse fra 2019 til 2021.


28.11.2018
Længere levetider og sænkede forventninger betyder lavere udbetalinger
Fremover vil pensionsudbetalingerne blive mindre på grund af lavere forventet fremtidigt afkast og længere levetider. 
27.11.2018
Lederkollegier kan give input og udsyn
BF har talt med to ledere, der deltog på BF’s generalforsamling om deres oplevelse af dagene i Aarhus og deres syn på, at BF’s medlemmer vedtog, at der fremadrettet kan oprettes lederkollegier.