Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
15.12.2017
BF vinder sag i Ligebehandlingsnævnet
Et medlem i BF har netop fået tilkendt en godtgørelse på 125.000 kroner efter, at BF har ført medlemmets sag i Ligebehandlingsnævnet.
15.12.2017
Overenskomstforhandlingerne kan ende i konflikt
De faglige organisationer i stat, kommune og regioner har udvekslet krav med henholdsvis Moderniseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i denne uge. 3. januar starter de egentlige overenskomstforhandlinger. De forventes at blive hårde og kan i sidste ende betyde konflikt på det offentlige arbejdsmarked.
15.12.2017
Stor medieinteresse for BF’s uroundersøgelse
Politiken, Radio24Syv, Radioavisen, P1Morgen, TV-Avisen, Ritzau, JyllandsPosten og en lang række andre medier har omtalt BF’s nye undersøgelse af omfanget af episoder med uro og konflikter på bibliotekerne.
29.11.2017
Arbejdsmiljørepræsentant i det private uden særlig beskyttelse
Højesteret har den 29. november afsagt en dom, der slår fast, at et BF-medlem, der var arbejdsmiljørepræsentant og blev fyret ikke nød nogen særlig beskyttelse. En problematisk retstilstand, mener BF’s formand Tine Segel.
27.11.2017
Akademikerne vil have klar besked om frokostpausen
Akademikerne (AC) vil have klar besked om den betalte frokostpause fra innovationsminister Sophie Løhde (V), som de skal forhandle løn- og arbejdsvilkår med til foråret.
27.11.2017
BF i Pressen: Biblioteker skal bryde ældres ensomhed

Kan bibliotekerne spille en rolle i forhold til at bryde ældres ensomhed. Ja, mener tænketanken Fremtidens Biblioteker, der i et projekt med fire biblioteker har arbejdet på at indsamle viden om, hvordan det skal gøres i praksis. Fint tiltag, mener BF's formand Tine Segel, der samtidig understreger, at arbejdet skal ske med udgangspunkt i bibliotekernes kerneområder.


20.11.2017
BF-formand: Navneskifte fra IVA til INF vil give skærpet profil

Det Informationsvidenskabelige Akademis navneskifte til Institut for Informationsstudier (INF) signalerer bredden i studiet, og at instituttet er en del af Københavns Universitet, mener BF’s formand Tine Segel.


10.11.2017
Weekendavisen kalder Cepos-regnestykke for hypotetisk og ufuldkomment

Weekendavisen den 10. november har set nærmere på Cepos’ regnestykker over udgifterne ved bibliotekerne og kalder regnestykket ufuldkomment. Og rent faktisk burde vi passe bedre på bibliotekerne, skriver journalist Henrik Dørge i sin kommentar.


08.11.2017
Kom med PFA til forpremiere på Molly’s Game
Har du en pensionsordning i PFA gennem BF, har du nu mulighed for at komme til en hyggelig og lærerig aften med biograftur og information om pension.
30.10.2017
Ny trepartsaftale om efteruddannelse
Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Akademikerne (AC), er blevet enige om en ny trepartsaftale om efteruddannelse. Akademikerne havde gerne set et mere ambitiøst resultat for de højtuddannede.