Nyheder


Bibliotekarforbundet leverer nyheder, der er relevante for dig som medlem af forbundet. Derfor lægger vi vægt på en god og bred nyhedsformidling, hvor faget og fagforeningsstof er i centrum. Læs med her på siden.

 
11.11.2018
BF's formand genvalgt
Tine Segel, formand for BF’s hovedbestyrelse, blev genvalgt ved stående applaus fra generalforsamlingen, den 11. november 2018 til BF’s generalforsamling i Aarhus.
11.11.2018
Generalforsamlingen vedtager BF's politiske strategi

BF's generalforsamling vedtager BF's nye politiske strategi.


10.11.2018
Formandens mundtlige beretning bød på tilbageblik og fremsyn

OK18 og BF’s meningsdannerkorps var blandt emnerne i formand Tine Segels mundtlige beretning på generalforsamlingen i Aarhus. Overskriften var ”Fællesskab og forandringer”.


10.11.2018
Stifter af Læs for Livet vinder Bibliotekarforbundets Døssingpris

Rachel Röst, der har stiftet nonprofit-organisationen Læs for Livet, har modtaget Bibliotekarforbundets Døssingpris for at give udsatte børn et forhold til litteraturen på generalforsamlingen den 10. november.07.11.2018
Over 200 tilmeldte til BF’s generalforsamling
I weekenden den 10.og 11. november afholder BF generalforsamling i Aarhus.
26.10.2018
Giv dit besyv med i ny debat om fremtidens bibliotek

Kulturministeriet har åbnet for debatten om fremtidens bibliotek på Facebook og opfordrer alle til at fortælle, hvad de forventer sig af bibliotekerne, for de er vigtige i et moderne samfund, lyder det.


23.10.2018
Ny undersøgelse: Færre 15-19 årige læser bøger

Nye tal i årsrapporten fra kulturministerens Bog- og Litteraturpanel viser blandt andet, at flere 15-19 årige slet ikke læser bøger. Det understreger endnu en gang vigtigheden af en national læsestrategi, mener BF’s formand Tine Segel.


22.10.2018
BF’s rådgivere mærker positive vinde på beskæftigelsesområdet
Trods besparelser på de offentlige biblioteker mærker BF’s konsulenter et lille opsving i forhold til medlemmer, der får ansættelser andre steder end på biblioteker. De opfordrer generelt til at benytte sig af BF’s tilbud om karriererådgivning.
09.10.2018
Politikerne skal tænke sig grundigt om, før de sparer på bibliotekerne

Debatten om biblioteksbesparelser fortsætter. I et indslag til Radioavisen i P4 Weekend d.7. oktober og i Frederiksborg Amtsavis d. 6. oktober udtaler BF's formand Tine Segel sig om potentielle konsekvenser af besparelser og lukninger.


05.10.2018
Ekspertpanel: Her er de afgørende faktorer for et godt arbejdsmiljø
Ledere med de rette kompetencer til at forebygge og håndtere stress, styr på de overordnede rammer og mindre individuelt fokus. Det er tre råd fra et ekspertpanel i socialt og organisatorisk arbejdsmiljø, der i 2017 blev nedsat af Akademikerne. Rådgivningen hos BF erklærer sig enig i konklusionerne.