Nyheder 2017

 
19.04.2017
Ny app som led i kampagnen Sikker når du klikker
Som del af kampagnen Sikker når du klikker har Forbrugerrådet Tænk lanceret app’en Mit digitale selvforsvar.
06.04.2017
BF i pressen: Bibliotekarer løfter kvaliteten på ungdomsuddannelserne

- Kvaliteten af ungdomsuddannelserne forringes, når man sparer på bibliotek og bibliotekar, skriver BF’s formand Tine Jørgensen i et debatindlæg sammen med Jonas Thisted, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever og Rebecca Orup Arildsen, elev på Roskilde Handelsskole.


03.04.2017
Beskæftigelsesministeren vil forbedre arbejdsmiljøindsatsen
Det går den forkerte vej med danskernes arbejdsmiljø viser en ny undersøgelse fra Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Derfor skal nyt ekspertudvalg komme med anbefalinger til forbedringer.
03.04.2017
EarlyCare – nyt tilbud fra PFA
PFA indførte den 1. april et nyt initiativ kaldet PFA EarlyCare, hvor du efter kun 14 dages sygemelding kan få hjælp til at komme videre med både privat- og arbejdsliv.
28.03.2017
BF i Altinget: Prioritér digital dannelse på ungdomsuddannelser

Bibliotekarer er helt afgørende, når man skal sikre, at eleverne på ungdomsuddannelserne får de nødvendige digitale kompetencer. Hvis man fortsætter med at spare bibliotekarerne væk, risikerer man at miste den digitale dannelse, skriver BF's formand Tine Jørgensen i Altinget i dag.


22.03.2017
Deltag i BF’s medlemsundersøgelse

Er du tilfreds med din fagforening? Hvilke af BF’s tilbud bruger du? Og hvilke netværk skal BF tilbyde i fremtiden?  Det er nogle af de spørgsmål, som medlemmerne stilles i BF’s store medlemsundersøgelse i løbet af april. 


21.03.2017
Løbetur ved Marienborg
BF’s formand Tine Jørgensen er inviteret til løbetur med Statsministeren i næste uge. På BF’s Facebook-side kan du give hende idéer til, hvad hun skal fremhæve i sin samtale med Lars Løkke.
20.03.2017
Mange biblioteker deltager i kampagnen ”Sikker når du klikker”
- Jeg er virkelig glad for at mange biblioteker og bibliotekarer allerede i kampagnens første dage har bakket op, siger BF’s formand Tine Jørgensen.
17.03.2017
BF-formand i debat på CounterPlay festivalen på Dokk1
BF’s formand Tine Jørgensen deltager i en debat om legens betydning i biblioteket ved CounterPlay festivalen den 31 marts.
16.03.2017
Gør din iværksætterdrøm til virkelighed
Overvejer du at starte egen virksomhed, og vil du godt fra start? Så bliv en del af Akademikernes gratis Startup-forløb.
15.03.2017
Det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø skal forbedres
Akademikerne har nedsat ”Ekspertpanel for Psykisk Arbejdsmiljø”, der skal se på, hvordan Danmark i fremtiden får bedre arbejdspladser.
15.03.2017
Fra offentligt til privat ansat – eller omvendt
Går du med overvejelser om at skifte fra den offentlige til den private branche eller omvendt? BF’s karriererådgiver Nanna Berg giver her gode råd om brancheskift.
10.03.2017
Sæt fokus på psykisk arbejdsmiljø – tilmeld dig et SPARK-møde
Ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter (TRIO’er) og lokale MED-udvalg har nu mulighed for sammen at sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø ved de såkaldte SPARK-møder.
07.03.2017
Bonus på vej til Tryg-kunder
TryghedsGruppen, der er hovedejer af Tryg, har besluttet at udbetale en bonus på 750 mio. kroner i 2017 til TryghedsGruppens medlemmer.
06.03.2017
Vild med Data? Så har BF en ny faggruppe til dig
En ny faggruppe er stiftet i BF - Data Science Faggruppen. Medlemmerne af gruppen vil dele viden og lære, hvilke værktøjer man kan bruge til eksempelvis håndtering og visualisering af data.
03.03.2017
BF i pressen: Folk med nedsat arbejdsevne skal behandles værdigt
BF’s formand Tine Jørgensen er i dag medafsender på et indlæg i Politiken, hvor beskæftigelsesministeren opfordres til at trække på fagforeningernes viden i evalueringen af reformen af førtidspension. Formålet er at undgå, at syge tvinges igennem længerevarende og krævende forløb, som ikke munder ud i meningsfuld beskæftigelse.
27.02.2017
Deltag i kampagnen "Sikker når du klikker", som skal hjælpe til sikker internetadfærd
Den 7. marts 2017 lancerer BF og Forbrugerrådet Tænk kampagnen Sikker når du klikker. Kampagnen skal klæde danskerne på til at færdes trygt på internettet. BF opfordrer medlemmerne til at deltage i kampagnen, da det vil synliggøre bibliotekernes tilbud og bibliotekarernes faglighed.
20.02.2017
PFA til kamp mod modregning af ressourceydelse
BF’s pensionsselskab PFA er blandt de selskaber, som gør oprør mod, at det offentlige kan modregne syges private forsikringer i den offentlige ydelse.
14.02.2017
Vil du headhuntes?
Mange drømmer om at blive headhuntet. Hvis du er én af dem, giver BF's karriererådgiver her et par råd til, hvordan du øger dine chancer for at blive spottet.
08.02.2017
BF i pressen: Debat om bibliotekarernes faglighed i Børsen
I et blogindlæg i Børsen skriver ekspert i forandringskommunikation Annette Franck om bibliotekarers modstand mod forandringer – personificeret i Biblioteksvagtens maskot Ditlev. BF’s formand har svaret.
06.02.2017
Privatgruppen sætter fokus på rollen som webkonsulent i nyt White Paper
BF’s Privatgruppe har udgivet et White Paper med titlen Webkonsulent – en karrierevej for informationsspecialister.
27.01.2017
Bliv studenterbestyrelsesmedlem i Privatgruppen
Har du lyst til at lære det private område at kende indefra og få gode erfaringer på CV’et, har du nu mulighed for at blive studenterbestyrelsesmedlem i BF’s Privatgruppe.
23.01.2017
Ansatte i SKAT skal selv betale for fridage
En faglig voldgift har afgjort, at SKAT var i sin gode ret til at opsige medarbejdernes fridage. Det betyder, at de ansatte ikke længere har fri grundlovsdag, juleaften og nytårsaften
23.01.2017
Er du nyuddannet, så tilmeld dig BF’s mentorordning for dimittender
BF ’s dimittendmentorordning har til formål at bygge bro mellem nyuddannede og biblioteker eller private virksomheder og giver nyuddannede konkret viden, de kan bruge i deres jobsøgning. Masser af biblioteker og virksomheder har tilmeldt sig som mentorer. Nu efterlyses flere mentees.
17.01.2017
Forbrugsforeningsbonus til BF’s medlemmer
Er du medlem af Forbrugsforeningen via BF? Så er du sikkert en af de mange, der har optjent bonus i 2016.
12.01.2017
Bibliotekarer kan løfte den digitale dannelse
Det digitale dannelsesniveau for eleverne på de danske ungdomsuddannelser er for lavt, og hvis det skal løftes, er der brug for bibliotekarerne og deres digitale kompetencer.
Gode råd, hvis du skal til jobsamtale
At blive kaldt til samtale er en sejr. Arbejdsgiveren har vurderet, at dine kvalifikationer og kompetencer matcher den stilling, du har søgt. Herfra er det marginalerne og kemien, der tæller. Her er nogle god råd til en vellykket jobsamtale.