Akademikere glemt i regeringens disruptionråd

02-05-2017 af
Regeringen sætter med disruptionrådet fokus på fremtidens arbejdsmarked, men kan ikke finde plads til en repræsentant fra Akademikerne (AC).
Det har vakt bekymring og undren i Akademikerne, at regeringen i disruptionrådet, også kaldet ”Partnerskab for Fremtidens Arbejdsmarked”, meget overraskende ikke har inviteret en repræsentant fra Akademikerne til at deltage, skønt de øvrige hovedorganisationer LO og FTF er med.

Også BF’s formand Tine Jørgensen er ærgerlig over regeringens udmelding.

- De højtuddannede er i høj grad med til at drive den digitale udvikling og har uden tvivl meget at byde ind med, når man diskuterer fremtidens arbejdsmarked og de kompetencer, den teknologiske udvikling kalder på. BF’s medlemmer har længe arbejdet med digital udvikling, og bibliotekssektoren har gennem de seneste år været frontløber på en stor digital omstilling i forhold til en lang række arbejdsprocesser, der har haft stor indflydelse på brugernes adgang til bibliotekernes service og tilbud. Næste skridt er at få fremtidssikret bibliotekernes samling og udlån digitalt. Der er megen viden, vi bør bygge videre på, siger hun.

Akademikernes formand Lars Quistgaard havde også meget gerne set, at de mere end 400.000 akademikere på arbejdsmarkedet var blevet inviteret med i drøftelsen af, hvordan fremtidens arbejdsmarked skal se ud.

- Det er en forbløffende opførsel overfor alle landets højtuddannede, siger han i en pressemeddelelse. Akademikerne udvikler, driver og indfører ny teknologi i samfundet. Teknologi, som skaber værdi og vækst. Men ny teknologi som kunstig intelligens og digitale platforme skaber også store omvæltninger på akademikernes eget arbejdsmarked. Fx når kunstig intelligens erstatter juristen, eller digitale platforme gør faste stillinger til løse ansættelser og freelancearbejde. Og vi kan se, at mange af de nye jobs er uden for det traditionelle overenskomstbaserede arbejdsmarked. Det er jobs, der i stort omfang tilfalder medlemmerne af de akademiske organisationer.  


Læs pressemeddelelsen fra Akademikerne her